Een punt als troost

Afgelopen woensdag stond er een doordeweekse wedstrijd op het programma in en tegen Regio Zwolle Volleybal. Op volle sterkte werd er afgereisd, maar helaas werd er niet zo begonnen.

Alterno werd overrompeld door de servicedruk en het snelle spel van Zwolle en kon zelf te weinig service- en aanvalsdruk leveren. De dames kregen een lange serviceserie van Esther de Vries te verduren en de set was snel afgelopen (25-13). De tweede set speelden de dames zich langzaamaan in de wedstrijd, ballen werden verdedigd en gaten gevonden aan de Zwolse zijde. Gelijk opgaand werd begonnen aan de big points, waarbij Zwolle net iets scherper was en de set wist binnen te slepen (26-24).

De derde set waren de Apeldoornse dames dan toch echt warmgedraaid. Mede door een geweldige serviceserie van Romy Hietbrink (van 7-2 naar 7-14!) nam Alterno het initiatief over in de wedstrijd en won met 20-25 de derde set. De vierde set werd dit goede spel doorgezet en waren de twee ploegen gedurende de set erg aan elkaar gewaagd. Lange rallies werden uitgevochten met punten aan beide kanten. Dit keer liet Alterno zich niet gek maken en won met 21-25. De vijfde set zou de beslissing moeten brengen in deze wedstrijd met hoge pieken en diepe dalen. Alterno ging goed van start (4-7) en wisselde met een 7-8 voorsprong, waarna het uitliep naar 10-13. Zwolle antwoordde echter met hoge servicedruk van Manon Zeeboer, waarop de stand gelijk werd. Wat volgde waren een aantal bloedstollende punten waar de blokkering aan beide kanten het verschil maakte: 3 bloks aan de kant van Zwolle en 2 keer blok uit aan de kant van Alterno. De overwinning bleef zo in Zwolle en helaas moesten de dames uit het Apeldoornse zich troosten met één punt.

Nog genoeg te leren voor het jonge team van Alterno en dus zullen de dames snel de knop om moeten zetten met het oog op de tweede thuiswedstrijd aanstaande zaterdag. Dan zullen zij het opnemen tegen de huidige nummer 4 Flynth Fast om 20.00 uur in de Alternohal. Zij hopen u daar allen te verwelkomen om hen te helpen naar de overwinning!