Dros-Alterno Mini Toptoernooi

Als voorbereiding op het Nationale Open Jeugd Kampioenschappen, organiseert Alterno al jaren het Alterno Jeugd Top Toernooi. De laatste jaren is, door omstandigheden, dit niet meer 3 dagen, maar 1 dag. Het wordt uitsluitend nog georganiseerd voor de CMV-teams. Wil je meer weten over de achtergrond van de Open Club Kampioenschappen, kijk dan op: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/nojk-en-ngjk/

Het is zondag, 22 december. Vroeg uit de veren, want om 9 uur starten de 1e wedstrijden. Gelukkig zijn de velden al opgebouwd door Alterno heren 3 de vorige dag (fijn mannen, dat scheelt een hoop gesjouw. Dank jullie wel). We weten uit ervaring dat de teams van ver altijd vroeg aanwezig zijn. Even, na een lange autorit, acclimatiseren en natuurlijk koffie voor de begeleiding. Alles is op tijd klaar. De velden hangen, de scoreborden staan klaar, de tribunes naar beneden, de formulieren hangen aan de wand…., laat maar komen. Met behulp van Tonnie en Marga staat alles keurig op tijd. Ook de bardienders zijn op tijd aanwezig. Maar… dan hapert het koffie-apparaat. Ai, ai, … wat nu?? Na wat gesleutel (letterlijk) door bijna iedere aanwezige, krijgt het apparaat opeens het signaal dat het nu écht aan de slag moet. En ja hoor, .. wat kun je ongelooflijk verlangen naar een bakkie koffie.

De wedstrijden starten en er wordt meteen flink gevochten voor ieder punt. De tribunes beginnen ook vol te stromen. Vaders, moeders, opa’s en oma’s, zij juichen, klappen, en zijn allemaal ook coach op dat moment. De scheidsrechters nemen goed overwogen hun beslissingen. Het loopt prima.

Onze vlogger, filmer, fotograaf Remco is druk bezig om vanuit alle hoeken van het veld de beelden vast te leggen. Hij neemt eigenlijk geen tijd voor zichzelf. Fijn dat je dit doet, Remco.

De spelers krijgen nog de laatste tips en trucs, voordat volgende week zaterdag het echte werk gaat beginnen. Een voorbereiding als deze komt precies op het juiste moment. Trouwe bezoekers hebben we; ieder jaar weer. Zij weten wat ze krijgen. Sportief de goede tegenstanders, sfeervolle hal, waarbij de ouders direct de jonge spelers kunnen aanmoedigen, vlakbij, de spanning voelen wat er door die kleine lijfjes gaat,….. Dat is waar onze hal zo sterk in is, denk ik.

Ieder team neemt het geleerde mee naar het grote toernooi. De een heeft nog net wat meer bij te spijkeren dan de ander. De uitslag:

Jongens   Meisjes
Alterno 1   Sneek
Alterno 2   Alterno 1
Dynamo Apeldoorn   Avior
Orion   Dynamo Tubbergen
Avior   Alterno 2
Emmen 95   Apollo
    Dynamo Apeldoorn
    PDK Huizen

Iedereen enorm veel succes.

Bardienders, scheidsrechters, publiek, fotograaf, tellers, opruimers, hand-en-spandienders,  heren 3, en iedereen die heeft geholpen: hartelijk dank dat we dit weer konden organiseren.

Voor de foto’s van het toernooi gemaakt door Remco Strikwerda: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 december 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties