Goed om te weten:

Landskampioen Dames 2014

Nationale Beker Dames 2013

Landskampioen Zitvolleybal 2012

Winnaar Jaap van Kasteel trofee
2006, 2012, 2013 & 2014

Dros-Alterno geheel rookvrij

Geplaatst op 17 augustus 2018 door Jos Mulder

M.i.v. het nieuwe seizoen gaat Dros-Alterno zich nog meer richten op gezondheid. Wij willen als sportvereniging het goede voorbeeld geven aan alle kinderen en (jonge) bezoekers die bij ons volleyballen of komen supporteren. Dit betekent dat we het terrein rondom de Alternohal rookvrij zullen maken.

Waarom rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, niet alleen voor kinderen maar voor iedereen.

Wat verandert er?
Vanaf heden is Dros-Alterno rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers echter om niet rondom de Alternohal te roken en altijd buiten het zicht van kinderen. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als vereniging onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrije Alternohal en omgeving bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.
Als Bestuur hopen we dat iedereen zich sterk wil maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en (jonge) bezoekers. Help ons mee en spreek een roker aan en herinner hem of haar aan de nieuwe afspraken. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.
Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij het bestuur (Bestuur@alterno-apeldoorn.nl)

Namens het bestuur: Marga Tijssen, secretaris

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 17 augustus 2018 door Jos Mulder
Share Button
«
»

1 reactie

  1. Tamara schreef:

    Wat een super goed idee! Heerlijk dat de kids en volwassenen niet meer door de rook naar binnen moeten.

Laat een reactie achter