Jongens C1 kampioen op het NGJK

Zaterdagochtend was het dan eindelijk zover. Om 08:00 uur verzamelen bij de Alterno hal om gezamenlijk, met een deel van de trouwe supporters, richting Emmeloord te vertrekken om te strijden om het Nederlands kampioenschap !

𝐏𝐫𝐒𝐦𝐚 πƒπ¨π§π§πš 𝐊𝐚𝐚𝐬

Dros-Alterno begon uitstekend aan hun Finaleweekend, er werd geconcentreerd en als een team gespeeld, de services druk was hoog en er werden goede keuzes in het veld gemaakt waardoor de eerste set rap werd gewonnen met een set stand van 25-08 in ons voordeel. Dit niveau wisten de mannen ook de tweede set te houden en werd de 2e set met 25-14 gewonnen daarmee werd de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. 

π“π°πžπ§π­πž πŸŽπŸ“

De tweede wedstrijd was tegen een oude bekende van ons uit de competitie, Twente 05. Bij Twente ontbrak een bepalende speler maar daar was in het veld niets van te merken, waar Twente vrij aan het spelen was liep het onze kant in de eerste set ff wat minder waardoor het spannend bleef, pas bij een stand van 11-11 kwam het geloof weer terug en werden mooie aanvallen afgewisseld met goede services en liepen we toch weer snel uit naar 24-19 om de set uiteindelijk met 25-20. De tweede set was de weerstand gebroken en die set werd zakelijk gewonnen en dus ook de tweede wedstrijd gewonnen.

𝐊𝐚π₯𝐒𝐧𝐀𝐨

Door de twee verlies wedstrijden van zowel Prima Donna Kaas als Twente 05 was de wedstrijd tegen Kalinko een formaliteit. Beide teams wisten dat ze in de finale stonden. En dat kon je in de uitslag ook terugzien. 

De eerste set ging met goed volleybal, mooie aanvallen en goede service druk met 25-06 naar Dros-Alterno. De tweede set was Dros-Alterno de weg kwijt en profiteerde Kalinko van de fouten aan onze kant en speelde zichzelf in de set en wonnen deze set uiteindelijk verdiend met 16-25.

π†π«πžπžπ§ 𝐀𝐫𝐦𝐲

Inmiddels was het op de tribune al aardig groen aan het worden en konden we ons verheugen op een fanatieke supporters groep (green army) die gekleed in groene outfits en met toeters ons door de finale heen zouden schreeuwen en toeteren. Wat was dat gaaf πŸ’š. En dat heeft ons echt geholpen.  

π…π’π§πšπ₯𝐞 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐊𝐚π₯𝐒𝐧𝐀𝐨

Alterno was gewaarschuwd, door de verloren set in de poulewedstrijd. De mannen begonnen geconcentreerd en onder luid gejuich en getoeter goed aan de finale. Zonder in de problemen te komen liepen de mannen rap uit naar 17-04 om de eerste  uiteindelijk met 25-14 te winnen. (Kampioenschap binnen handbereik.)

In tegenstelling tot de poule wedstrijd, bleven de mannen nu wel geconcentreerd, met degelijk volleyballen nam het geloof in het kampioenschap toe om uiteindelijk de set 25-14 en daarmee het kampioenschap binnen te halen.

De ontlading was groot om na 2 corona jaren eindelijk eens een finale te kunnen spelen, te winnen en ook de prijs in ontvangst te kunnen nemen. Zo gaaf ! 

Klik HIER om beelden te bekijken

 Dros-Alterno JC1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 juni 2022 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Grote klasse mannen !! Ook speciale dank aan de Trainer / Coach Pieter Bas Kofman & DaniΓ«l Verbruggen ! En ook sponsoren bedankt!