Drie fantastische dagen

Het waren 3 fantastische dagen! Let op: onderstaande tekst kan enige tijd in beslag nemen. Geen tijd of geen zin? Geen probleem, hier een korte samenvatting ;): MA OC wint in een week het Alterno DBS jeugdtoernooi en Dynamo toptoernooi!

Enkele weken geleden zijn we met de meiden A lichting begonnen aan de voorbereiding van de Open Club (OC). De meiden staan dit jaar onder leiding van Marloes Zinnemers, Gert Ketel en Eric Meijer. Marloes zorgt voor de rust en stabiliteit wanneer het bekende trainers duo weer eens de weg dreigt kwijt te raken. De groep bestaat dit jaar weer uit geweldige toppers uit de verschillende damesteams.

Het DBS jeugdtoptoernooi viel dit jaar gelijk met het dynamo jeugdtoernooi en daarom zouden we in eerste instantie alleen met ons eigen toernooi meedoen. Echter vanwege een late afmelding bij dynamo kregen we opnieuw de kans om nog deel te nemen aan het dynamo toernooi. Na kort overleg tussen Eric Grasmaaier en Ghurt Kettel hebben we besloten aan beide toernooien mee te doen. Meedoen aan een toernooi van 3 dagen met goede tegenstanders zou goed zijn voor het groepsproces. Meiden kunnen elkaar beter leren kennen en zo kan onze yell ook nog eens goed geoefend worden. Yvet(te) onze libero (met en zonder sleeves) kreeg de taak om een nieuwe yell te bedenken. Na de 1e training werd duidelijk dat we het met Coolo (of koelo, khulo…ik weet het ook niet precies) moesten doen. Later meer over deze yell en de Chinese menukaart….

Dag 1 – Dynamo jeugdtoptoernooi
Op dag 1 mochten we in de poule aantreden tegen CW Verzuimadvies (RTC), Rayon Zuid en VC Zwolle. De 1e wedstrijd tegen RTC was een moeizame. De onderlinge afstemming was nog niet goed en met name in de passing werden er teveel onnodige fouten gemaakt. Het spel tegen Rayon Zuid was al een stukje beter, maar pas halverwege de 2e set tegen Zwolle lieten we zien wat er mogelijk was. Uitslagen:
Alterno – RTC 1-1 (25-18, 23-25)
Alterno – Rayon Zuid 2-0 (25-15, 25-19)
Alterno – VC Zwolle 1-1 (15-25, 27-25)

Dag 2 – Dynamo jeugdtoptoernooi
Na een 2e plaats in de poule op dinsdag moesten de meiden op dag 2 eerste in de poule worden om een plek te bemachtigen in de halve finale. Met nog meer plezier en werklust zou dit zeker moeten kunnen.
Uitslagen:
Alterno – Emmen 1-1 (23-25, 25-22)
Alterno – RTC 2-0 (25-16, 25-18)
Alterno – VBC Waremme 2-0  (25-19, 25-11)

Tussen de wedstrijden door hebben we nog heerlijk kunnen genieten van lekker maaltijd bij familie Den Hollander. Peter en Antoinette…bedankt voor het eten en jullie gastvrijheid. Gelukkig hebben we de foto’s nog ;).

Voordat ik na dag 3 ga en een stuk schrijf over het DBS jeugdtoernooi bij alterno moet u weten dat we deze dag een paar keer heen en weer zijn gereden en gefietst om in 2 hallen met verschillende samenstellingen onze wedstrijden te spelen. Erg vermoeiend en vooral respect voor de meiden en alle toeschouwers, maar dit was achteraf meer dan de moeite waard.

DBS jeugdtoernooi
Half 9 verzamelen, een selectie van 16 meiden en veel gapende gezichtjes.
In verschillende samenstellingen met o.a. meiden uit de OC B en C selectie hebben we het opgenomen tegen Avior, Kangeroe en Scylla. Ik wil graag nog even terugkomen op onze yell. Het spel en plezier werd gelukkig steeds beter, maar onze yell kwam er nog steeds moeizaam uit. Dit heeft ons doen besluiten om toch op zoek te gaan naar een nieuwe. We hebben een ‘hongerige’ groep dat streeft naar perfectie en het uiterste uit zichzelf wil halen.
Daarnaast houden ze ook gewoon erg van eten. Dan kun je ook maar beter wat gerechten in een yell gooien. Al snel werd de Chinese menukaart er bij gepakt en klonk er in de hal Sam-bal, Tjap-tjoy, Foe Yong-Hai, Kroe-poek en Babi-Pangang. We hebben de intentie om onze lijst de komende weken wat uit te breiden om zo tijdens de halve finale op volle sterkte te zijn. Alle ideeën zijn welkom en je kunt dit doorgeven aan een van de meiden. Voor de meest originele zullen we een leuke prijs uitreiken! Ik heb begrepen dat Daphne en Luna na het toernooi op de fiets nog even zijn doorgegaan met yellen…de Chinese gerechten en iets met fiets-bel :).

Owja en dan nog de wedstrijden….de eerste twee tegen Avior en Kangeroe werden gewonnen. De 3e wedstrijd tegen Scylla viel gelijk met onze halve finale tegen VC Zwolle bij het Dynamo toptoernooi. Hierdoor moesten we de groep in 2en splitsen. De poulewedstrijd tegen Scylla werd verloren en de halve finale tegen VC Zwolle werd gewonnen met 2-0 (25-19, 25-22)! Wat gaaf…we mogen 2 finales op een dag spelen. Direct na afloop van de halve finale zijn we met z’n allen teruggegaan naar Alterno om daar finale 1 te mogen spelen. Wederom was Scylla de tegenstander. Met wederom een mix van open A, B en C speelsters wilden we de eerste finale binnenhalen. En dat is gelukt….2-0 winst!

Na afloop was er nog even tijd voor een drankje en een hapje en toen konden we gelijk door naar Dynamo om de 2e finale te mogen spelen! Geen tijd om uit te rusten of na te genieten, want Spaarnestad stond op ons te wachten. Spaarnestad vloog uit de startblokken en met goed spel en sterke service series kwamen ze al snel op een 10-4 voorsprong. Tijd voor een time-out (nee geen yell) om de boel even wakker te schudden. Hierna ging het gas er op bij onze meiden en binnen ‘no time’ was de achterstand omgezet in een voorsprong. Harde aanvallen, mooie setjes, slimme prikballen, mooi service series en prachtige passjes volgden elkaar op. De meiden zijn eigenlijk niet meer in de problemen gekomen en waren vastberaden om de twee titel in beslag te nemen. Zelfs Eric heeft nog even rustig om het stoeltje kunnen zitten. Uitslag 2-0 (25-22, 25-20).

Een week van plezier, groei en overwinningen. Dat laatste is een mooie bijkomstigheid, maar het mooiste is dat deze groep in aanloop naar de halve finale in een paar dagen tijd hechter is geworden en vooral heel veel lol heeft gehad. Naast het groepsproces hebben de meiden individueel ook weer een mooie stap gemaakt.

Helaas konden Eline en Lieke er afgelopen week niet bij zijn. De trainers willen in ieder geval alle meiden bedanken die tijdens de wedstrijden zijn ingevallen en hun steentje hebben bijgedragen!!

Alterno en Dynamo bedankt voor de organisatie van beide toernooien! Daarnaast vind ik het fantastisch om te zien dat de meiden zoveel support hebben gekregen van familie, vrienden en kennissen! We hopen jullie allemaal op 18 februari weer terug te zien tijdens de halve finale van de OC.

Sportieve groet, Gert Ketel

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 januari 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *