De verrassing van Dames 7

Niet vaak schrijf ik meer een wedstrijdverslag. Dat is niet omdat onze wedstrijden niet leuk zijn, maar eigenlijk zijn de meeste grotendeels hetzelfde.

Dit seizoen spelen wij dus 1e klasse en aan het tempo moesten we de eerste wedstrijden erg wennen. Inmiddels spelen we een leuk potje mee, maar weten we het telkens net niet af te maken. Om een beter beeld te scheppen, in de meeste wedstrijden komen we zeker tot de 17 punten (of meer) en laten we het daarna lopen. Van de nummer 2 pakken we 1 punt, maar van de nummer 10 geen een.. Dit resulteert in een laatste plek op de ranglijst.

Gisteren stond onze tweede wedstrijd tegen HEVO (10e plaats) gepland. Een week of drie geleden hadden we 4-0 van hen verloren. Zij moesten winnen i.v.m. degradatiemogelijkheden en wij zouden gewoon een leuk spel spelen. Zeker gezien de staat van sommige teamgenootjes, na een heel mooi feest de dag ervoor. De eerste set begonnen we gelijk met een 0-7 achterstand. Oeps! We herpakten ons en met goede opslagseries kwamen we terug in het spel. Het was nog even bikkelen, maar de eerste set was binnen! Wat een euforie!!! (26-24)

De tweede set begonnen we wederom met een achterstand. We waren onrustig en maakten meer eigen fouten. De achterstand liep verder op en HEVO kwam meer en meer in hun spel. Gelukkig kwamen we op het laatst weer meer in het spel, zodat we een goed uitgangspunt hadden voor de 3e set (16-25).

In de derde set was het net als in set 1 en 2 tijd om bij 0-5 een time-out te nemen. Zouden we er een gewoonte van maken? Kom op, herpakken en gaan! Even weer slim spelen. Echter stonden we toch best ver achter, dus dan heb je maar één optie: goed serveren! En BAM! Ook deze was voor ons (25-18).

Er was goede energie en te weinig voor een 5e set, dus nu in één keer doorstomen! Dit keer niet eerst 5 punten achter, maar gelijk zelf scoren en dat liep lekker. De goede aanvallers van HEVO waren zichtbaar vermoeid, dus daar probeerden wij van te profiteren. Nog even een paar keer pingpong over het net en daar viel de laatste bal!  (25-15).

Whoehoeee de 2e gewonnen wedstrijd dit seizoen! Dat betekent nog steeds laatste, maar wat geeft winnen een fijn gevoel! Daarbij doe ik wel mijn petje af naar de mensen aan de kant, want ondanks dat we normaliter sociaal spelen was dat vandaag iets minder aan de orde. Knap om dan toch te blijven aanmoedigen! 

Gaan we seizoen nog voor een verrassing zorgen en toch handhaven? Ik weet het niet, we maken ons nu eerst op voor de volgende wedstrijd. As vrijdag, 19.15u tegen Dynamo. 

Inge Rietberg  Dames 7

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 maart 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *