De toekomst van onze vereniging

Donderdagavond was de aftrap van een traject dat de vereniging komende periode gaat doorlopen om antwoorden te formuleren op vragen die bij veel verenigingen in Nederland leven. Vragen die allemaal te maken hebben met de identiteit van de vereniging, zoals: Wie is Alterno. Waar staat de vereniging voor. Wat vinden wij bij Alterno belangrijk (en wat niet). Doel is om middels een aantal visie sessies uiteindelijk de kernwaarden van DROS Alterno te bepalen.

Het bestuur heeft er nadrukkelijk voor gekozen deze waarden niet zelf te bepalen, maar dit samen met zoveel mogelijk leden te gaan doen. In de algemene vergadering van juni is al aangekondigd dit jaar met de leden het gesprek aan te gaan over de toekomst van onze vereniging. In persoonlijke gesprekken hebben een aantal mensen aangegeven graag mee te willen denken over de toekomst van onze mooie club. Deze “kerngroep”kwam donderdagavond voor het eerst bij elkaar.

Sessieleider Fons van de Logt, die namens de Rabobank dit traject bij Alterno begeleidt, gebruikte deze eerste avond om het traject toe te lichten en aan te geven wat er voor de eerste bijeenkomst, die nu gepland staat op maandagavond 4 november om 19.30 u. van de aanwezigen wordt verwacht.

De komende weken zullen heel veel leden benaderd gaan worden om bij deze sessie aanwezig te zijn. Door namelijk samen deze waarden te bepalen wordt zoveel mogelijk draagvlak gecreërd en gezorgd dat zij toekomst-vast zijn. JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 30 november 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *