De stadsderby van dames 2

De voorbereiding op onze stadsderby tegen Dynamo was wat anders dan andere wedstrijden. Vorige week zaterdag hadden we namelijk een weekendje vrij om Sinterklaas te vieren. Maandag avond werd er netjes getraind. Maar donderdagavond was het tijd om een ander soort voorbereiding uit te proberen.
Eric had bedacht om de strijdlust bij de meiden een beetje op te wekken. En hoe dit anders te doen dan door een sinterklaas dobbelspel te spelen?! De strijd barste dan ook los toen de cadeaus : ‘sushi snoeppakket’, ‘kerstmannen’ en ‘pasta(waar we verder niet te veel over willen uitwijken)’ te voor schijn kwamen.
Eric had wel gelijk, iedereen was gebrand om zijn cadeau te bemachtigen, en wou zijn cadeau dan ook niet meer afstaan. Toen de tijd om werd was het ook even schrikken, maar gelukkig werd het teamverband ook weer even duidelijk, want iedereen ging ruilen en kreeg zo toch zijn cadeau naar wensen.
Op naar de wedstrijd, Dynamo, de spannende stadsderby. Vorige jaar hebben wij ook tegen Dynamo gespeeld in het Omnisport, en toen hadden we verloren met 3-2. Toen werd door de coach van Dynamo gezegd dat wij eigenlijk niet zo goed konden volleyballen. Dit was ons natuurlijk ook niet in de koude kleren gaan zitten. En iedereen was dan ook gebrand om nu te laten zien dat wij dus wel een balletje kunnen raken.
De eerste set ging dit alleen niet helemaal zoals gepland. Misschien dat het te maken had met dat we maar 1 keer hadden getraind, misschien aan het wennen van de hal, wij weten het niet. Maar deze set ging niks goed, we verloren deze dan ook redelijk dik. Maar, geen paniek de tweede set hadden we allemaal de knop omgezet en gingen we er volle bak weer tegen aan. En dit leek te werken! We bouwden een voorsprong op. Deze werd dan ook door gezet naar een winst. Goed, 1-1 is de stand nu. Wij voelden ons in het veld eigenlijk erg goed, en gingen steeds minder fouten maken. We hebben steeds rustig onze kansen afgewacht om te scoren, en ook deze set wisten we te winnen! Een 2-1 voorsprong! Dit moesten wij nog een setje vol weten te houden. En aan het begin van de 4e set zag dit er ook erg voorspoedig uit. We bouwden een hele grote voorsprong op van 8 punten. Maar toch lieten we de dames van Dynamo toch nog erg dichtbij komen.. Dit was nog even spannend maar uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en wonnen de 4e set met 25-22.
De stadsderby is dus deze keer door de groene gewonnen (misschien wel door de strijdlust van het sinterklaas spel, maar ook zeker door onze eigen kwaliteiten).
Aankomende zaterdag mogen wij de laatste wedstrijd van 2015 alweer spelen. Wij mogen om 14.00 aantreden tegen Nijhuis-Sudosa Desto. Wij zijn van plan om knallend het jaar af te sluiten, komt u ook kijken?

Groetjes, Maureen Ros, Dames 2

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 13 december 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *