De ombouw

Dinsdag 9 februari was het dan zo ver.
De bar in het clubhuis wordt omgebouwd door onze nieuwe leverancier AB-Inbev. De nieuwe biertap bestaat uit een zuil met vier tappunten en onder de bar staat een z.g. “Fusten koeling”.
Dat houdt in dat de fusten niet meer in de berging staan, maar direct onder de bar. Voordeel is dat deze fusten lichter in gewicht zijn, dus eenvoudiger tilbaar en de korte leidingen van fust naar tap.
Hierdoor zal er veel minder bier verloren gaan, als een fust leeg is of bij spoelen van de leidingen.


Ze begonnen met het slopen van de bestaande bar.
Bladen weg, bierkoeling in de berging afvoeren, etc.

Wat over bleef was een kale plank. Daarna kon het opbouwen beginnen. Ze begonnen met het plaatsen van nieuwe RVS bladen en de koeling onder de bar. Binnen een dag is de gehele ombouw een feit en staat alles nieuw te glimmen. Nu wachten tot we weer open mogen en kunnen genieten van het heerlijke bier van Hertog Jan. De laatste foto geeft alvast een indruk van wat op ons, in de koeling, ligt te wachten. Klik hier voor nog meer foto’s.

Namens het bestuur wil ik de barcommissie (Jan, Jan en Ruud) en Anton Schäffer (met zijn kennis en deskundigheid van de horeca) bedanken voor hun inzet die het mogelijk hebben gemaakt dat we straks kunnen genieten van een geweldig biertje.

van bestuur facilitair

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 juli 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *