De mooie dingen onthouden

Zaterdag stond er een ritje naar Capelle aan den Ijssel op het programma.
Voor de kerstvakantie hadden we ook tegen Laudame Financials VCN gespeeld.
Toen was het een vrij gemakkelijke 3-0 overwinning voor ons. We waren hier al totaal niet op voorbereid omdat we VCN hoog inschatten.

Afgelopen zaterdag dus met frisse moed en zeker geen onderschatting richting Capelle gereden.

In de eerste set hadden we totaal geen grip op hun aanvallers. Ons blokkerings- en verdedigingssysteem stond niet goed en we liepen de hele set achter de feiten aan en verloren we met 25-17. De tweede set begon anders. We hadden een aanpassing gemaakt en het pakte goed uit. De aanvalsters van VCN kregen meer moeite met scoren en wij kwamen meer in ons spel. We wonnen met 18-25.

De derde set was spannend en eindigde uiteindelijk in een 25-23 verlies voor ons. Helaas waren er ook meerdere arbitraire missers op beslissende momenten, waardoor we de set net niet binnen konden slepen.

Ook in de vierde set was het scheidsrechters niveau niet om over naar huis te schrijven. Dan doen we dus ook maar niet…

We maakten zelf meer fouten, kwamen niet goed in ons spel. Gelukkig konden we dit nog net op tijd omzetten om de stand van 23-22 achter om te buigen naar een 23-25 overwinning. BAM! In ieder geval een punt!

In de laatste set was het een beetje op. We probeerden de agressie van de vierde set nog terug te halen, maar helaas zat dat er niet meer in. Met een 15-12 op het scorebord, heeft VCN de wedstrijd met 3-2 gewonnen.
De mooie dingen onthouden en de leerpunten omzetten in de juiste acties zal ons in onze volgende wedstrijd vast van pas komen.

Nu gaan we eerst twee weken genieten van de vrije weekenden. Daarna mogen we aantreden tegen Utrecht. Die staan bovenaan en dingen mee voor het kampioenschap! We maken ons borst vast nat!

Tot dan!

Groetjes  Dames 2.  

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 februari 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *