De lange Jubileum Week van Alterno zit erop

Het was een bijzonder jaar en een daarmee een bijzondere Week van Alterno. Het jubileumjaar zit erop. We zijn inmiddels daadwerkelijk 50 jaar oud. Tal van activiteiten hebben we afgelopen week uitgevoerd, van minimiddag, Nijntje speelmiddag, 3×3 toernooi, een clinic van Avital, het bekende Mixmixmix en natuurlijk de afsluitende feestavond. Extra dit jaar waren de receptie, bbq en de reünie. De ene activiteit werd enorm goed bezocht, een andere jammer genoeg beduidend minder. Helaas voor de organisatie, want alle voorbereidingen moeten wel gebeuren.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde week. Te starten met de reünie. Maar liefst 165 (oud) Alternoten kwamen naar dit feestelijk gebeuren. En feestelijk was het. Veel bijzondere, onverwachte herkenningen (soms na wat hulp), oud contacten werden weer aangehaald, herinneringen opgehaald, foto’s bekeken, plakboeken doorgebladerd, gezellig bijkletsen, eten van de BBQ en alsof het niet op kon, ook nog even volleyballen. Hoe ging dat ook al weer?

En daarna het 3 tegen 3 toernooi voor de jeugd. Een vol bezette hal, dat wel, maar we hadden iets meer teams verwacht. Een gezellig en leuk toernooi, met veel sportiviteit. En dan de receptie. Op en top georganiseerd, met heerlijke hapjes en drankjes, goede bediening en mooie toespraken door onze voorzitter Martin en de loco-burgemeester Jeroen Joon. En er werden spelden uitgedeeld aan bijzondere Alternoten. Vanuit de bond én vanuit de gemeente Apeldoorn. Daarna volgde ‘Boeien’, de gesprekken met Alternoten die een bijzonder evenement, gebeurtenis of periode bij Alterno hebben meegemaakt en dit wilden delen.

Vervolgens was het de beurt aan de jongsten Alternoten. De ‘Nijntjes’ speelden in de gymzaal, verhit kwamen zij het terras op om pannenkoeken te eten en daarna een ijsje. Intussen kwamen ook de mini’s om te komen sporten en te schilderen, en ook pannenkoeken en een ijsje eten. Kort daarna kwam Avital Selinger om onze jeugd B en C en de trainers zijn ervaringen en kennis over te brengen. En zelf ging hij even ‘setten’. Hoe bijzonder was deze middag/avond.

Het House of Tall MixMixMix toernooi staat garant voor gezelligheid en een hoge opkomst. Alle speelvelden werden in gebruik genomen. Veel plezier met mooi en bijzonder volleybal. Vrijdag begonnen de voorbereidingen voor de feestavond. De hal werd omgetoverd tot 1 groot evenementen terrein. En eindelijk is het dan zover. De feestavond. Met huldigingen. DJ’s Arjen, Jochem en Thom maakten er een waar feest van. Voor de mini’s, jeugd en senioren. Het was gezellig tot de late uurtjes. En dan, dan is het voorbij. Zondag eerst ontbijten, moed verzamelen en opruimen. Hulp kwam er uit onverwachte hoek. Ontzettend fijn.

De week is mogelijk gemaakt door de jubileumcommissie (Patricia, Laurens, Marlous, Remco, Menno, Collin, Bryan, Jan B, Noa, Harrie, Frans en Monique), en aanvullende hulp bij diverse activiteiten van Hilda, Jan V, Leon, Tonnie, Peter, Karin, Ruud, Annet, Wendy, Willemien, Rosie, Gert, Richard, Sandro, Erwin, Marnick, Marga, Anton, Arjen, Jochem, Thom, Avital,  Giovanni, Bas, Max, Sietse, Robin, ouders van de mini’s, trainers van de mini’s, de bardienders tijdens de feestavond, en niet te vergeten onze sponsoren: Imbev, Kugel, House of Tall, Centraal Beheer.  En mocht ik iemand vergeten zijn, ook jij bedankt!

Dank jullie allen voor de ontzettend leuke week. We zijn moe, maar voldaan. Op naar het volgende jubileum.

Monique Nijhof

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 6 juli 2023 door Peter Bredenoort
Share Button