De internationals van Alterno

In de 45 jaar dat Alterno inmiddels bestaat zijn er diverse spelers en speelsters actief geweest binnen onze vereniging, die ook het Oranje-tricot mochten dragen. Navraag bij de Nevobo leert dat één van de jongste telgen van onze club, Celeste Plak (tegenwoordig spelend bij het Italiaanse Novara), zich Alterno-record-international mag noemen. Celeste heeft momenteel 205 interlands achter haar naam staan. Celeste wordt op de voet gevolgd door Kirsten Knip (Ladies in Black Aachen), die met 175 interlands bij de vrouwen nipt Nicole Koolhaas voorblijft. Nicole Koolhaas speelt momenteel in Roemenië bij CSM Boekaresti.

Bij de mannen staat Albert Cristina fier aan kop. De assistent trainer stond samen met hoofdcoach Ali Moghaddasian aan het roer toen Alterno in 2014 de nationale titel greep. Hoewel Albert zelf nooit in het Alterno shirt heeft gespeeld, staat hij er toch bij, omdat hij in zijn functie als assistent-trainer twee jaar deel van onze vereniging heeft uitgemaakt. Wie wel bij Alterno heeft gespeeld, al was het slechts één seizoen. is Yannick van Harskamp. Hij maakte in het seizoen 2001-2002 deel uit van de selectie van heren 1 en sloeg in zijn carrière in 162 wedstrijden de punten voor Oranje binnen. Onze eigen Mathijs Mast staat met 37 interlands derde. Hieronder vindt u het huidige overzicht. Mochten er (ex-) Alterno-internationals ontbreken dan hoor ik dat graag, zodat ik kan gaan informeren naar het aantal interlands.

 

Dames     Heren 
Celeste Plak 205 Albert Cristina 176
Kirsten Knip 175 Yannick van Harskamp 162
Nicole Koolhaas 171 Mathijs Mast  37
Carlijn Ghijssen-Jans 82 Mark Goosens  6
Susan Zijl-Luttikhuis 41
Quirine Oosterveld 40
Judith Blansjaar 21
Juliët Loohuis 17
Moniek Jansen 11
Angelique Vergeer 36

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 • Anne Raben 93 interlands waarvan 5 op paralympics
  Rika de Vries 43

  van de heren ben ik niet zeker van het aantal
  Stefan / Edwin / ….

 • Mooi dat je deze gegevens hebt gekregen van de Nevobo. Zelf was ik daarmee (vergeefs)bezig vanaf 2015 omdat ik een boek heb van Chris Mast met de titel Hoppa!, waarin tot 1997 de namen van de internationals en het aantal interlands zijn weergegeven en ik benieuwd was naar de interlands van Apeldoornse spelers/speelsters sedertdien.
  Blijkbaar zijn deze daarna niet meer bijgehouden tot recent?

 • Voor jong oranje is inmiddels ook een mooi lijstje te maken Jos.. ?