Dames 1 verstoort feestje in IISPA

Gisteren speelde Eurosped/TVT haar laatste thuiswedstrijd in de IISPA te Almelo. Na een woordje van de voorzitter om de vrijwilligers te bedanken begon, iets na 15.30 uur, de wedstrijd.

De eerste set ging gelijk op. Scores van de middens van Eurosped werden teniet gedaan door aces van ons. Bij 21-23 leek de setwinst bijna binnen, maar toch was het eerste setpoint bij 24-23 voor Eurosped. Na de time-out van Jan bij 25-26 werd Eline Timmerman ingebracht om het blok te versterken. Het gouden punt was zo voor Ali (en natuurlijk Eline!) want na een killblock van haar was met 25-27 de set voor ons. We voelden dat er meer uit de wedstrijd te halen was en dat we het onszelf onnodig moeilijk hadden gemaakt. Toch ging het de tweede set niet veel beter. Met 11-6 en 16-10 keken we al snel tegen een achterstand aan. Met een goed uitpakkende dubbele wissel waarbij Anna Mebus en Annemiek te Beest in het veld kwamen en veel fouten achter elkaar bij Eurosped stond het bij 18-18 weer gelijk. Wederom leken we te winnen bij een stand van 21-23, maar twee foutserves van ons en een blokpunt van Eurosped zorgde voor de 27-25 winst voor de thuisploeg. De derde set was tot halverwege een waar foutenfestival. De punten aan beide kanten kwamen op het telbord door fouten van de andere ploeg. Toch zetten we aan het einde een kleine eindsprint in en na een “mooie” (te verre) pass van Rosita en niet oplettende Eurosped-speelsters was bij 20-24 het setpoint voor ons. Het werd nog een klein beetje spannend, maar met 22-25 was de set binnen. In de vierde set keken we bij 7-2 al snel tegen een achterstand aan. Met Rochelle Wopereis aan serve en een goed verdedigend Eurosped wisten we tot de 7 niet aan scoren toe te komen. Na een time-out en een foutserve van de spelverdeelsters van TVT maakte Heleen een serveserie en stond die bij 7-11 pas weer af. Na tussenstanden van 11-16 en 19-24 was na een foutserve van Rinske Hofste de set, en dus de wedstrijd, voor ons.

Bij vlagen waren er mooie rally’s en ballen te zien, maar daar tegenover stonden soms ook domme fouten (aan beide kanten). Uiteindelijk toch maar mooi gewonnen met 1-3 en niet meegewerkt aan het laatste feestje in de IISPA.

Volgende week staat onze laatste thuiswedstrijd alweer op het programma. Om 20.00 uur spelen we in de Alternohal tegen Sliedrecht Sport, de enige ploeg waarvan we dit seizoen nog niet hebben gewonnen. Tijd om daar dus verandering in te brengen en te laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. Tevens zullen we die dag afscheid nemen van een aantal speelsters en willen we ook graag alle vrijwilligers en het publiek bedanken. We zien jullie dus graag a.s. zaterdag!

Groetjes, Heleen,Dames 1

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 11 april 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *