Dames Top niet stil te krijgen

Dames TOP is ook niet stil te krijgen tijdens een Silent Disco! Het is herfstig vandaag. Daarom denk ik met een nog grotere glimlach terug aan ons uitje eind juni. Dames TOP op vakantie. Weliswaar een kort vakantie, maar toch, het voelde als er echt uit zijn. De locatie was hierin uitermate belangrijk: De glamping in Lutjebroek. Een oude bestaande bloemenkas, met daarin een aantal luxe safari-tenten. Dus… kamperen, zonder dat je ooit nat wordt door de regen. Hoe luxe is dat?? En dan ook nog eens voorzien van een eigen WC en douche per tent (4 personen), een eigen keukentje, een eigen huiskamer, een eigen tuin, een eigen vlonder aan het water,  …. Noem het maar op. Maar ook de oh zo riante gezamenlijke omgeving: een jacuzzi, een pizza oven, een heuse haremtent (nou ja, zo is deze door ons omgedoopt), een grote ‘woonkeuken’, kano’s om te varen. En als je daarbij het prachtige weer bij bedenkt, dan kan het niet anders dan dat dit een superweekend moet worden. En dat werd het ook. Van begin tot eind. Ik kan hier een boek over schrijven, maar dat is wel heel erg veel voor deze site.

Vrijdag vertrekken, maar waar naartoe? Daar moet eerst een puzzel voor worden opgelost. Dan naar Lutjebroek. Wat staat ons te wachten? Bij aankomst zijn we verbijsterd. Door een smalle gang, door de kassen komen we min of meer in een paradijs. Hier gaan we ons wel vermaken de komende dagen. De kano’s komen tevoorschijn, dus eerst maar eens een stukje varen. Altijd lekker met zo’n weertje op het water, zeker met Marion. Wel heel lastig als je moet draaien in de boot en het helpt niet echt als stuurvrouw Willemien in de weg zit. Na wat eten en drinken gaan we lasergamen. Tja, vrouwen spelen dit altijd vals, dus waarom dit keer niet. Je geweer wordt gewoon afgenomen door een brute overval op de persoon, er worden mensen gegijzeld, verstoppen zich op de WC (pinda),… Nog even jugglespeed (een zeer venijnig spel van Vera). Dan lekker slapen. Het is alsof we buiten slapen, en toch weer niet. Het groene dak (de planten tussen de tent en de kas) doen tropisch aan. Vruchten mogen we onbeperkt plukken.

Ohja, tussendoor nog even Marga P. in het zonnetje gezet. Dat heeft ze wel verdiend.

De volgende dag (wat een prachtige zonsopkomst), na het ontbijt nadat een aantal al vroeg met een kop koffie aan de waterkant gingen zitten of lekker aan de lange tafel ons dagboek (ja die hebben we ook) aan het vullen zijn), gaan we varen naar Enkhuizen. De weg (of het water) vinden is niet aan mij besteed, maar anderen kunnen dat prima. Uiteindelijk komen we in Enkhuizen aan. Brandende zon, dus lekker om binnen te lunchen. Nog even Enkhuizen in en dan via, via terug naar onze stek. Even de jacuzzi in, zwemmen, varen, niets doen, …. Top. Dan pizza bakken. Een verhaal apart. De meest vreemsoortige vormen komen uit de oven, met en zonder beleg. De hele pizza oven ligt vol meel, pizza-restanten, ui, paprika, kaas, …. Bakken is een ware kunst.

En dan silent disco. Hoe gek is dat. Zeker als de één muziekje x hoort en daarop beweegt en de ander muziekje Y. Dat ziet er echt niet uit! Hard meezingen is ook een topsport. En hilarisch als je even luistert naar de ander wanneer je je koptelefoon afzet. Hoezo SILENT DISCO?

En dan… aan de lange tafel kletsen we tot ver in de late uurtjes en menig solo zangeres laat haar talenten horen. De eigenaar van de glamping kon tot ver in de nacht meegenieten ;(

Zondagmorgen wederom hetzelfde tafereel. Zonnetje, aan de waterkant, koffie…. En ik geniet. Wat een mooi, lang feest is dit.

De organisatie verrast ons weer. We gaan naar een blote voetenpad. Mocht je ooit een spannend pad willen bewandelen, dan weten wij er een. Annemarie en Monique vdL. kunnen het zich zeker nog lang herinneren. Afsluitend een pianoconcert van Dolinda (met zang) en we gaan weer terug. Opruimen, schoonmaken, robotstofzuiger aangezet door Marion, en inpakken. Jammer dat we weer moeten gaan. Oh, was ik maar ..in Lutjebroek gebleven (https://www.youtube.com/watch?v=AFSop8Gvwpk)

Organisatie, Karin, Annemarie en Henriette, enorm dankjewel. Wederom een mooie herinnering toegevoegd aan ons Dames TOP bestaan.

Het volgende weekend is al weer gepland. De organisatie druk aan het regelen. We kijken er naar uit.

Monique Nijhof

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 4 oktober 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties