Dames 8 op weg naar de top

Om half 2 verzamelen, onze verste wedstrijd van dit seizoen staat op het programma: Hevo, Heino.
Dit team staat één plaats onder ons, dus dat belooft een leuke pot te worden! We zijn wat aan de late kant, dus snel omkleden en het veld op in een ijskoude hal. Aan mij vandaag de taak om te coachen, leuk!
Ik hoor van de coach dat dit team vorig jaar is gepromoveerd en daar proberen wij gretig gebruik van te maken. We besluiten ons speeltempo omhoog te gooien. Vol goede moed stappen we het veld in. Er is één groot nadeel, dit veld bestaat uit 101 lijnen en dé lijn is groen… Dit kost de nodige aanpassingen, want automatisch wordt gefocust op de gele lijnen.
Wanneer we dat door hebben stomen we door. Hevo is verrassend snel en heeft veel. Ze snoepen nog een paar punten van onze voorsprong, maar mede door slim spel van Marrit en strakke ballen van Leonie halen we deze set binnen (23-25).
We hebben de smaak te pakken, dus hoppa de tweede set begint met veel plezier. Ellen veegt geregeld de vloer met haar mooie reddingen en Inge tB tikt de ballen slim weg. Door de mooie reddingen van Hevo moeten wij echt hard aan de bak. Maar gelukkig is daar Jamie! Die staat daar toch een partijtje strak te serveren. Zoef! Weer een punt! Hevo kan er niets mee (17-25).
De derde set, hier hebben wij altijd moeite mee. Echter, als je zo goed staat te spelen dan moet je deze gewoon pakken. Vanaf de eerste punt wordt er hard gewerkt. Inge B slaat mooie driemeters en Jiska staat met de blokkering klaar. Hevo geeft niet zomaar op en loopt op ons in, tijd voor een time-out. Even de strenge coach uithangen (sorry meiden ;)). Het lijkt erop dat iedereen weer wakker is, dus vol goede moed het veld in. Voor elke bal en voor elkaar wordt gestreden. Hoppa! (21-25).
De laatste set, we gaan voor het bonuspuntje! Er moet hard worden gewerkt, want de energie raakt een beetje op. Kim tikt slim tweede balletjes door en daar is Hevo niet op berekend. Er wordt nog steeds hard voor elkaar gewerkt, maar het gaat iets moeizamer. Hevo heeft een flinke voorsprong, dan maar snel even wat drinken en de rust terug vinden. We halen langzaamaan weer wat punten binnen. Maar het is op (25-16).

Wat heeft iedereen goed gespeeld en zo hard gewerkt voor elkaar. We zitten echt in een flow! Een goede wedstrijd met een heerlijk resultaat. Na de wedstrijd nog even een taartje eten van de twee jarigen en toen was het tijd voor de rit naar huis.

Inge Rietberg
Dames 8

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 10 december 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *