Dames 2 niet bij de les

De vrouwen van Eric Meijer waren zaterdagavond niet bij de les. Of het nog het euforiegevoel was van de winst in het bekertoernooi (waar Regio Zwolle werd uitgeschakeld), hoewel toch al weer enige tijd geleden, of het gevolg van een weekendje gedwongen rust, zal wel onbeantwoord blijven, maar feit is, dat het zaterdagmiddag in de Alternohal niet goed was. “Geen sfeer en geen beleving”, becommentariëerde assistent Gert Ketel na afloop. “We speelden vandaag zoals we afgelopen donderdag hebben getraind….ongeïnspireerd.” Die inzet en wil was er wel aan de andere kant van het net. Het slechts 1 punt lager geklasseerde Donitas, kwam voor de volle buit en kreeg die ook. Een overwinning waar niets op af te dingen viel.

Hoewel het eerste punt nog naar Alterno ging, legden de gasten onze meiden in het vervolg van de set grotendeels hun wil op (20-25). Meijer liet zijn startende zeven speelsters ook de tweede doorgang beginnen, met de aantekening dat Silke Schuitemaker tegen het einde van de met 25-17 gewonnen set, Froukje Hoenderboom mocht aflossen. Over set drie (12-25) en set vier (23-25) kunnen we kort zijn. Te weinig servicedruk van Alternozijde en teveel fouten, waardoor de meiden zichzelf uit de wedstrijd speelden. Dat de match eindigde met een foutieve set-up doet er eigenlijk niet zoveel toe, maar illustreert wel goed de vorm, die bij het hele team vanavond ontbrak. Kan gebeuren uiteraard. Gelukkig heeft Eric Meijer weer een week de tijd om zijn vrouwen voor te bereiden op het uitduel tegen Utrecht. En in een week kan er een hoop gebeuren. (JM)

Wedstrijd: VV Alterno DS 2 – OBEG Donitas DS 1, Uitslag: 1-3, Setstanden: 20-25, 25-17, 12-25, 23-25

Startende speelsters Alterno Dames 2: Moniek jansen (Judith Schaap), Imre Schuitemaker, Daphne Broekhuis (Anna Zijl), Froukje Hoenderboom (Silke Schuitemaker), Kimberly Smit (Anneclaire ter Brugge), Kathy Bonsen (Froukje Hoenderboom), Yvet Visser (L)

Wedstrijdfoto’s: klik hier

Verslag Silke Schuitemaker

Helaas was het zaterdag een andere wedstrijd dan de die tegen Zwolle. Waarbij we tegen Zwolle veel serve-druk hadden en enthousiast waren en daardoor veel rally’s wonnen, was het helaas zaterdag tegen Donitas iets anders. Donitas nam het voortouw met een goede pass en sterke verdediging. Ze wonnen daardoor ook de eerste set met 25-21 . De tweede set kwamen wij goed terug en namen een goede voorsprong en konden de set binnen halen met 25-17. De derde set begonnen we zwak, zij gingen er vol over heen en pakten uiteindelijk met 12-25 de set. De laatste set was nog spannend, maar net geen winst voor ons, waardoor we net de 5de set mis liepen. Donitas won met 1-3 van ons. Maar niet getreurd. Op naar de volgende wedstrijd. Zaterdag om 20:00 uur spelen wij uit tegen Utrecht!!