Dames 2 kijkt stiekem omhoog

Arno Lippman

Lieve supporters, Onze eerste thuiswedstrijd van 2019 stond onze wedstrijd tegen WSV uit Warnsveld op het programma. En laten we op zijn zachtst uitgedrukt zeggen dat we wel ‘iets’ goed te maken hadden gezien de uitslag van de eerste ontmoeting in de eerste competitiehelft in Warnsveld…

WSV stond dicht bij ons in de buurt op de ranglijst, met slechts 1 puntje minder. Ook deze ploeg stond bekend als een ploeg waar je de bal niet zo 1,2,3 op de grond hebt liggen. Met veel geduld volleyballen, focus houden en heel veel plezier en energie uitstralen. Dit waren de ingrediënten en tevens ons strijdplan. Met als doel: onze sportieve wraak 😊

Half zes, het eerste fluitsignaal ging. En misschien klinkt dit heel erg gek, maar eigenlijk overheerste na enkele goede punten in het begin van de eerste set, direct het goede gevoel van vertrouwen. Het winnaarsgevoel. En dat speelt een stuk gemakkelijker!

De eerste set eindigde uiteindelijk in een overtuigende 25-18. De basis van het volleybalspel bij vrouwen is zoals jullie ook vast en zeker weten: serveren/passen. In de eerste set hebben jullie hiervan een heel duidelijke bevestiging van gekregen. Met een aantal goede service series aan onze kant en een meer dan stabiele pass kon Judith het spelletje mooi verdelen en hadden onze aanvalsters mooie kansen om te scoren. En dit deden we in de meeste gevallen ook. Duidelijke cijfers!

Vol vertrouwen door naar set 2. In deze set konden we het goede gevoel van de goede eerste set goed vasthouden. Mooi service serie van Silke, die ook aanvallend een belangrijke bijdrage leverde aan de hele wedstrijd. De passlijn met hierin Danisha, Anne-Britt, Silke en Ellen leverde ook in deze set meer dan voldoende fijne passjes af aan Judith. Waar we het blokkerend nog af en toe wel lastig hadden, konden we gelukkig verdedigend mooie ballen oppakken en waren we de sterkere ploeg in de rally. En wederom stond er 25-18 in ons voordeel op het telbord.

Dan de derde set, altijd lastig wanneer je op een 2-0 voorsprong staat. Waarbij het mentale aspect het meest lastige onderdeel is. Focus houden en de wedstrijd gedecideerd af weten te maken. Tot en met 15-15 ging deze set gelijk op. We hadden dus net even een stapje extra nodig die zou zorgen voor een mooie voorsprong. Met een mooie service serie van – wie anders dan-  Marloes, werd dit gaatje geslagen. Dit zouden we niet meer uit handen geven. Met een fout aan de kant van WSV als laatste punt was de 5e overwinning op rij een feit: 25-19.

Een hele degelijke overwinning dus. En nog belangrijker: weer 3 hele mooie punten voor de aansluiting in de competitie. En zoals ook al gezegd aan het einde van de eerste helft: we mogen in dit nieuwe jaar stiekem een beetje omhoog gaan kijken. En daar gaan we voor!