Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd 2020

Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd van het jaar met 3-1

Zaterdag avond speelden zowel dames 2 als dames 1 thuis op het centercourt. Dames 1 moedigde het 2e aan naar de overwinning. Dames 2 pakte overtuigend de 3-1 winst op PDK Huizen. Hierna mocht dames 1 zelf aan de bak tegen FAST. Goed voorbeeld deed goed volgen!

Na een wiebelige start in de eerste set, waarbij Alterno met 5-1 achter kwam te staan had ze twee servicekanonnen aan de achterlijn staan. Zowel Moniek als Anna maakten mooie series. FAST verloor hierdoor haar evenwicht en wist niet meer op te staan. De set ging met 25-12 naar Alterno.

In set 2 leken de rollen bijna omgedraaid. FAST vond het ritme van de wedstrijd weer terug en verraste dames 1. FAST ploeterde vastberaden door en wist met 25-17 de setstand gelijk te trekken.

In de derde set moest Alterno het helaas doen zonder Moniek, in verband met blessureleed kon ze jammer genoeg niet verder spelen. Benthe nam de taak als diagonaal op zich. En hoe?! Alles wat Benthe sloeg in de aanval leek te scoren. Het team draaide lekker en leek op een stand van 24-20 de set te pakken, maar het moest nog 3 setpoints duren voor Benthe dan het beslissende blok maakte.

In set 4 was Alterno niet meer te stoppen. Het team dat zich de laatste tijd zo aan het ontwikkelen is kon dit nu eindelijk vol overtuiging ook aan het publiek laten zien. Met 25-11 was het gedaan. Zowel Anna als Benthe behaalden meer dan 10 punten, Anna was topscoorder met 15 punten en Benthe zat daar vlak achter met een knappe 14 punten.

Dames 1 mag woensdag alweer aan de bak. De 22e wordt er om 20.00u gespeeld in de Schalm in Ootmarsum tegen nummer 7 Springendal-Set-Up ‘65.

Foto’s

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 januari 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *