Dames 1 van start

Jullie hebben ons al een beetje voorbij zien komen op social media, maar dan nu is het seizoen echt los. Een echte zomerstop hebben we niet gehad maar de meeste zijn wel even lekker op vakantie geweest.

Afgelopen zaterdag mochten we voor het eerst weer aantreden tegen echte tegenstanders, die we vanaf maart hebben moeten missen. Eindelijk weer op naar een andere sporthal en dit keer de grote hal in Dwingeloo. Dit toernooi stond op naam van Veracles uit Groningen.

We speelden de eerste wedstrijd tegen US uit Amsterdam.

De start was met Barbara, Silke, Imre, Anne-Britt, Noa, Marloes en Sophie.

We kwamen goed uit de startblokken ondanks hier en daar een klein zenuwtrekje. Ik ben niet goed in standen, maar we wonnen de eerste set zonder problemen. Dit voelde goed.

Op naar de tweede set. Met dezelfde mensen ’t veld in. Halverwege de set maakten we ons op voor een blok-verdediging actie. De bal werd naar rechtsachter geslagen, de blokkeerders draaiden zich om om de verdedigende bal te volgen, maar de bal viel op de grond… HUH… niemand op rechtsachter? Dat moet een vergissing zijn…. Helaas zagen we Barbara naar de kant hinkelen… er knapte iets in haar kuit. Gelukkig lijkt het mee te vallen en hopen we dat ze snel weer fit is.

Britt mocht haar plekje innemen en deed dat prima. Zo wonnen we ook de tweede en derde set en was de eerste winst van het seizoen een feit. Uiteindelijk is winnen leuk, maar vooral het geleerde nemen we mee naar de volgende potjes.

In de tweede wedstrijd speelden we tegen Veracles zelf. We startten nu met Britt vd V, Fleur, Paula, Britt R, Gina, Marloes en Sophie. Nieuw team, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Ook hier startten we goed en wonnen we de eerste set. Met mooie acties en goed eigen spel. Start tweede set… we waren net een paar punten onderweg toen we Paula op midvoor op de grond zagen liggen.. Pijn…. knie… GVD, niet nog 1… Even de knieschijf eruit en er weer in. Niet heel dik, kon wel bewegen.. maar wel pijnlijk. Gelukkig hebben we goede fysio’s bij Alterno rondlopen, die begrijpen dat snelle actie naar een orthopeed heel fijn is voor sporters die willen weten wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Wouter bedankt! Nu maar duimen dat het meevalt….

Anyway. De tweede set. Helaas kwamen we niet meer in ons eigen ritme. Teveel eigen foutjes zorgde ervoor dat we de tweede set helaas verloren. Op naar set 3. De mouwen weer opgestroopt, paar goede tips en aanwijzingen van de kant en we konden weer. Bam toch 2-1 gewonnen.

Dan nog 1 potje te gaan. Op naar Donitas. Vanaf het begin stonden we passend onder druk en we kwamen er niet goed meer bovenop. Ondanks een betere uitspurt ging deze wedstrijd met 3-0 verloren.

Al met al een goede start van het seizoen. Afgelopen maandag in een teamgesprek nog even alle puntjes op de i. En we kunnen weer door.

Helaas had de trainer van Veracles zich vergist en gaat de oefenpot tegen hen a.s. Zaterdag niet door. Onze eigen feestcommissie van Britt R, Britt vd W, Silke en Barbara gaan iets leuks bedenken als teamactiviteit zodat we wel even samen iets leuks doen! Daarover later meer…

HE LUCHA

HUP GROEN

ALTERNO DAMES 1!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 september 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *