Goed om te weten:

Landskampioen Dames 2014

Nationale Beker Dames 2013

Landskampioen Zitvolleybal 2012

Winnaar Jaap van Kasteel trofee
2006, 2012, 2013 & 2014

Strijd om de titel weer volledig open

Geplaatst op 28 april 2018 door Jos Mulder

De Mheenhal trilde op z’n grondvesten na de beslissende 15-10 in de vijfde set. Hoe Coolen Alterno zich herstelde van de nederlaag drie dagen eerder in Sliedrecht wekte bij vriend en vijand bewondering. Na de 3-2 van zaterdagavond is de strijd om het landskampioenschap van 2018 weer volledig open.
Ali Moghaddasian kondigde het na de eerste wedstrijd in de best-of-five serie om het landskampioenschap bij de vrouwen al aan. Ondanks de 3-1 nederlaag bood de wijze waarop Coolen Alterno woensdagavond bij de ouverture van de finalereeks voor de dag kwam voldoende houvast om niet te wanhopen. Met name de overtuiging waarmee zijn team in sporthal De Basis de eerste set binnensleepte, gaf Moghaddasian vertrouwen.

Nauwelijks 72 uur later voegden zijn speelsters in de kolkende Mheenhal de daad bij het woord. De mentaal ijzersterke Apeldoornse formatie dwong de regerend landskampioen voor de tweede keer binnen twee weken door de knieën. Kon bij het afgetekende 3-0 pak slaag op 15 april misschien het voorbehoud worden geplaatst dat Sliedrecht Sport zich op dat moment al geplaatst had voor de eindstrijd en onbewust in de Alternohal niet voluit ging. Tegen de dreun die een vastberaden Coolen Alterno de grote favoriet uit Zuid-Holland zaterdagavond toediende, viel weinig in te brengen. Op de beslissende momenten sloeg de ontketende thuisploeg ongenadig toe. Alle stukjes van de puzzel vielen op de juiste plaats.

Dat er veel kwaliteit inzit, wist Moghaddasian al langer. Dat het er ditmaal in zó’n belangrijke wedstrijd ook uitkwam, vergulde hem met des te meer trots. Hoewel zijn meiden voor hun optreden op de dag na Koningsdag een lintje verdienden, besefte Moghaddasian eveneens dat Coolen Alterno nog twee zeges nodig heeft om Sliedrecht Sport daadwerkelijk van de troon te stoten. “We moeten hoe dan ook daar een keer winnen”, zette de succescoach de feiten op een rijtje. “We gaan de komende week ons reguliere programma volgen. Dan moeten we zorgen dat we klaar zijn voor de wedstrijd op zaterdag.”

Rob Kruitbosch

Eindstand: 3-2. Setstanden: 21-25,25-20,25-20,16-25,15-10

Meer foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 april 2018 door Jos Mulder
Share Button
«
»

2 reacties

  1. Chris Busser schreef:

    Het was inderdaad geweldig en (eindelijk)waren er ook veel fans, dat verdienen onze dames. Zonder anderen tekort te doen: Kathy was groots, niet stoppen na dit seizoen a.u.b.!!

  2. Jan van den Berg schreef:

    Geweldige wedstrijd met een enthousiast publiek. Terecht gewonnen. Op 9 mei zijn we er weer.

Laat een reactie achter