Dames 1 sluit drukke week af

De eerste competitieweek van de eredivisie was direct een zware. Ons dames 1 mocht maar liefst drie wedstrijden spelen deze week. Vorige week zaterdag werd er gestart met de 3-2 winst op VC Sneek. Op woensdag avond was Apollo 8 bij ons op bezoek en gisteren speelden de dames in het mooie Landstede Sportcentrum tegen Regio Zwolle.

Woensdagavond was onze businessclub aanwezig en werd er voor de wedstrijd uit onder andere een presentatie gegeven door trainer William Klaver. Dit gebeurde tijdens de warming-up in de VIP-ruimte. Het team was zich ondertussen klaar aan het maken voor de wedstrijd. De avond ervoor is er nog hard getraind en hebben de dames een dubbele videoanalyse verwerkt.

De wedstrijd begon vrijwel hetzelfde als de pot tegen VC Sneek. In de eerste twee sets kreeg Alterno geen grip op de wedstrijd en verloor dan ook met respectievelijk 11-25 en 15-25.

In de derde set wisten de dames het tij te keren en werd er mede door 4 bloks en 4 aces gewonnen met 25-17.

Het begon erop te lijken dat Alterno weer een vijfsets kraker zou spelen in eigen hal, maar helaas lukte het dames 1 niet om ook de vierde set naar zich toe te trekken. Op 21-25 werd de wedstrijd besloten met een 3-1 voor Apollo 8.

Zaterdagavond speelde dames 1 uit bij Regio Zwolle. In reflectie op woensdagavond is er donderdag en vrijdag getraind op een paar verbeterpunten die uit deze wedstrijd naar voren zijn gekomen. Tijdens de eerste set leek het team scherper dan dat we ze tot nu toe hebben zien starten. Met een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter viel het dubbeltje in set één naar Zwolse zijde: 25-23 was de uitslag. Ook set twee ging naar Regio Zwolle. Alterno kon geen vat krijgen op de wedstrijd en liet voornamelijk in de verdediging een aantal punten liggen. Met 25-20 ging de tweede set naar de thuisploeg.

Dames 1 heeft al eerder laten zien dat ze sterk is in set drie. Zo ook tijdens deze wedstrijd. Met een geweldige invalsbeurt van Froukje Hoenderboom aan het einde van de set won Alterno met 23-25.

In de vierde set moest het dan gebeuren. Tot halverwege de set liep de stand nog gelijk op maar vanaf daar nam Regio Zwolle het roer in handen. Het leek een beetje op te zijn aan het eind van de drukke week bij Alterno. De vrolijke aanmoediging van een aantal van de heren van Set-Up mocht niet baten. De set ging met 25-17 naar de thuisploeg.

Nu is het zaak om wat rust te pakken voor herstel en op te laden voor de volgende wedstrijd. Aankomende zaterdag is er opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal wordt er gespeeld tegen Springendal-Set-Up ’65. Tijdens de voorbereidingen zijn de ploegen elkaar nog niet tegengekomen. Bent u net zo nieuwsgierig naar het verloop van deze wedstrijd als dames 1? Dan graag tot ziens in de Alternohal zaterdag 26 oktober om 20.00 uur!

Marjolijn Oskam, Dames 1.

Voor de foto’s klikt u hier.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 24 oktober 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *