Belgisch oefenweekend Dames 1

Zaterdag 2 september ging dames 1 vroeg uit bed voor een lange volleybal dag in Turnhout Belgie. Om 7 uur zaten we in de bus bij onze trouwe buschauffeur Wim en om 10 uur speelde we onze eerste wedstrijd tegen VC Weert. Door goede servicedruk en lage foutenlast kwamen wij snel op voorsprong en wonnen de set. In de tweede set konden we dit spel vasthouden en werd er gewonnen met 2-0.

Daarna hadden we meteen onze tweede wedstrijd tegen Peelpush. Door de goede service reeks van Linda konden we onze tegenstander onder de 10 houden. Dat betekent volgens de regels van Lisanne een appeltaart van onze trainer Ali. In de tweede set lieten we Peelpush in hun ritme komen en dat zorgde ervoor dat wij onder druk kwamen en meer persoonlijke fouten gingen maken. Die set werd net verloren.

Na de lunchpauze moesten we tegen Oostende spelen, een Belgisch team. Zij hadden een erg goede verdediging en sterke aanvallers. Ondanks een goede invalbeurt van Gina werd er verloren 2-0.

Na nog een wedstrijd rust mochten we weer spelen tegen Antwerpen. Ook dit belgisch team had een erg goede verdediging waardoor wij moeilijk tot scoren kwamen. Maar door een goede servedruk konden we het ze lastig genoeg maken om de eerste set te pakken. In de tweede set konden we dit niet doorzetten en eindigde de laatste wedstrijd gelijk.

Als einde van de dag was er nog een lekkere barbecue. Daarna stapte we weer in de bus richting Apeldoorn en kijken we uit naar volgende week tijdens de teampresentatie dag 9 september. We spelen dan weer tegen Oostende en we hopen dan na een week hard trainen een beter resultaat neer te kunnen zetten.