Dames 1 nog zoekende

Zaterdag mocht Dames 1 afreizen naar het zuiden van Nederland. De wedstrijd tussen de nummer 7 en 8 uit de eredivisie stond op het programma. In de wedstrijd tegen Peelpush zou Alterno mooie kansen hebben om weer wat punten mee naar huis te nemen. Dit bleek in de praktijk iets lastiger dan gedacht.

De ploeg van coach William begon de wedstrijd met erg veel eigen fouten. De eerste set was vrij vlot over. Alterno wist geen ommezwaai te maken en verloor met duidelijke cijfers: 25-9.

In de tweede set begon er een andere basis aan Apeldoornse zijde. Met onder andere Moniek Jansen binnen de lijnen begon Dames 1 sterk aan set 2. Het team wist dit niveau goed vol te houden en trok de set in ongeveer gelijke tijdspanne met 17-25 naar zich toe.

Peelpush gaf zich nog niet gewonnen. Het thuispubliek begon meer lawaai te maken en de Limburgse ploeg ging weer verder waar ze mee begonnen was aan het begin van de wedstrijd. Dit maal met meer weerstand van Alterno, maar het mocht niet baten. Na aan het begin van de set nog de overhand te hebben gehad zakte het niveau weg bij Alterno en werd de set verloren met 25-19.

In set 4 moest het dan gebeuren. Tot 8-8 ging de stand vrijwel gelijk op, maar daarna had Dames 1 moeite. Het spel oogde wat chaotisch bij Alterno, waar Peelpush de rust wist te bewaren. Ondanks meerder wissels van William en dames op andere plekken in het veld was het niveau wat we eerder wel hebben gezien van Alterno ver te zoeken. De vierde set werd met 25-22 verloren en daarmee de wedstrijd met 3-1.

De volgende wedstrijd die op het programma staat voor Dames 1 is tegen een ander kaliber tegenstander. Aanstaande zaterdag krijgt Alterno bezoek van Sliedrecht Sport. Benieuwd naar deze wedstrijd? Dan zien we je graag aankomende zaterdag 9 november in de Alternohal.