Dames 1 naar play-outs

Met nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie is dames 1 verzekerd de play-outs. De kampioenspoule is niet meer te bereiken en ook directe concurrent Peelpush kan in de laatste pot niet meer worden ingehaald. Alterno zal dus als 9e eindigen in de reguliere competitie.

Dames 1 sloot afgelopen zaterdag een drukke periode af. Het team speelde maar liefst vier wedstrijden in twee weken. Na op 18 januari nog overtuigend te winnen van FAST, kregen de dames het lastig.

De eerstvolgende wedstrijd werd de daaropvolgende woensdag gespeeld tegen het fanatieke Set-Up. Het vuur bij de dames was na de winst tegen FAST nog erg warm en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Alterno wist het trouwe mannenkoor in Ootmarsum te smoren en er werd hard gevochten om de winst. In de vijfde set was Set-Up helaas te sterk en verloor Alterno de wedstrijd met 3-2.

De zondag erna speelde dames 1 in de mooie nieuwe hal in Ede. Het TalentTeam zou als duidelijke hekkensluiter van de eredivisie geen probleem moeten vormen voor Alterno, zeker omdat de dames in het vorige duel met 3-0 wisten te winnen van de jonge talenten.

Wellicht omdat de druk van het moeten winnen zo hoog was, wilde het spel niet draaien aan Apeldoornse zijde. Het TalentTeam was sinds de laatste ontmoeting een stuk stabieler gaan spelen en was gebrand op de winst. Deze kregen ze dan ook: het werd 3-0.

Op woensdag j.l. speelde dames 1 in eigen hal tegen Peelpush, de directe concurrent uit het zuiden. Ook deze wedstrijd zou op papier te winnen moeten zijn voor Alterno. Dames 1 moest het doen zonder een aantal van haar basisspeelsters, maar kreeg hulp van dames 2. De eerste twee sets gingen naar Peelpush, waarop coach William zo goed als het hele team wisselde. Dit hielp. Met nieuwe gezichten binnen de lijnen won Alterno set drie. In set 4 lag de service druk van Peelpush echter zo hoog dat ze de wedstrijd won met 3-1.

Afgelopen zaterdag kreeg Alterno Eurosped op bezoek. Eurosped staat op de tweede plaats in de competitie en was te sterk voor Alterno. Met respectievelijk 15-25 en 17-25 gingen de eerste twee sets naar de gasten. In set drie werd het nog even spannend en kon het publiek genieten, maar deze werd ook gewonnen door Eurosped met 22-25

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie zal dames 1 spelen in Sneek, tegen Sneek.

Daarna zullen de play-outs van start gaan. Houd de website in de gaten voor het speelschema.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 5 februari 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *