Dames 1 naar hoger niveau

Zaterdag 7 december speelde dames 1 tegen koploper Eurosped. Na de gewonnen wedstrijd tegen het Talentteam zat er weer iets meer pit in de ploeg. Ondanks dat ze bij de titelkandidaat op bezoek waren, werd er een zeer goede pot volleybal neergezet. In set één waren de dames van Alterno direct scherp; er werd geopend met een hard killblock van Romy Hietbrink en ook het punt daarna was voor de Apeldoornse dames. Hiermee was de toon voor de eerste set direct gezet. Tot vlak voor de slotfase van de set ging de stand vrijwel gelijk op.

Ook in de tweede set was de strijd tussen de teams ééntje om de vingers bij af te likken. Er werden aan beide kanten onmogelijke ballen van de grond gewerkt en vanuit de gekste hoeken werd er nog aangevallen. Ditmaal kon Alterno meekomen tot 18 punten.

In de derde set waren de dames van Eurosped klaar met dit spel en lieten ze het thuispubliek zien waarom ze bovenaan staan in de competitie. Met 14-25 was het gedaan en mochten de teams in een persconferentie de wedstrijd nog kort samenvatten. Al met al leek het erop dat dames 1 na de winst op het Talentteam weer wat energie had gekregen.

Met de knowhow van het spelen tegen het sterke team van Eurosped mocht Alterno woensdag jongstleden alweer aan de bak, nu tegen Apollo 8. Sophie Posthumus mocht vandaag voor het eerst weer volledig meespelen na haar gebroken pink. Britt Rösler van dames 2 kwam Alterno versteken, omdat Benthe Wismans helaas tijdelijk kampt met een kleine blessure. Benthe hoopt zaterdag weer aan te sluiten.

Net als tijdens het bekerduel mocht dames 1 zich melden in Borne. Set één leek een kopie van hoe de bekerwedstrijd ook werd gespeeld. Met 13-25 was de set voor Apollo. In set twee begon het dieseltje te draaien aan Apeldoornse zijde. Vanaf halverwege de set ging de knop om en werd er een beter niveau neergezet. Dit was echter nog niet voldoende op de setwinst binnen te halen. 21-25 was de eindstand. In set drie zetten de dames van Alterno dit spel voort en werd er ook richting de eindfase van de set hard geknokt voor ieder punt. Met wat een service duel leek te worden won Alterno uiteindelijk de set met 29-27.

In set vier konden de dames dit niveau echter niet vasthouden en werd de wedstrijd met 1-3 gewonnen door Apollo.

Ondanks de verliezen nemen de dames een aantal wijze lessen mee. De vlagen goed volleybal worden zo langzamerhand uitgebreid naar sets. Het hogere niveau en de vechtlust is zeer plezierig om naar te kijken.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 december 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *