Dames 1 met Broekhuis door in beker

Afgelopen zaterdag werd er gebekerd door de dames van Alterno en dit gebeurde tegen US Amsterdam, de nummer 4 uit de Topdivisie. Na het grondig bestuderen van het topdivisie reglement, want hoe zit het nu precies met die wissels en dat schermen, werden de Apeldoornse en Amsterdamse liederen ten gehore gebracht. Ten slotte kon er dan eindelijk geserveerd worden in de Amsterdamse sporthal inclusief publiek en gevatte speaker.

US nam brutaal een kleine voorsprong die Alterno halverwege de set goed maakte. Alterno pakte meteen door met een 18-13 voorsprong waarbij het spel zeer verdienstelijk werd verdeeld door invalster Daphne Broekhuis uit het tweede team van Alterno. De voorsprong werd niet meer afgestaan en met 18-25 was de 0-1 een feit.

De tweede set begonnen de Apeldoornse dames sterker dan de eerste, maar US dacht nog niet aan opgeven. Beide teams hadden moeite om de foutenlast laag te houden, dit resulteerde in een gelijk opgaande set waarbij het spel niet altijd mooi was maar er zeker strijd geleverd werd. Na een spannend seteinde was Alterno als eerste bij de 25 punten en dus was de stand 2-0 voor de bezoekers (23-25).

De derde set kwam Alterno wat beter in het spel en benutte de zwakke plekken van de tegenstander. Ondanks de inspanning van de zijkant van het veld in de vorm van vele pogingen om de speelsters af te leiden van hun spel, lieten de dames zich niet gek maken en pakten zakelijk de 3-0 overwinning op de topdivisionist (21-25). De dames bekeren dus verder tegen topdivisionist VCN uit Capelle a/d IJsse, verdere details over deze wedstrijd worden later bekendgemaakt.

Aanstaande zaterdag staat er weer een competitiewedstrijd voor de deur en wel tegen Sneek DS 1 om 20.00 uur in de eigen Alternohal. Komt dat zien!

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 25 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *