Dames 1 laat kansen liggen

Het dames 1 heeft de afgelopen weken veel groei doorgemaakt. Elke week zit er verbetering in de ploeg. Alle speelsters hebben hun debuut in de eredivisie mogen maken en de wisselspeelsters zijn ook van zeer grote waarde voor de ploeg. Op de bank zit ook een ander gezicht: Vincenzo Valenti, de fysieke coach van de dames die mentale ondersteuning biedt tijdens de wedstrijden.

In de wedstrijd tegen Springendal Set-Up ’65 zat het de dames niet mee. Wie weet zat er nog vermoeidheid in van de drukke week, wie weet is de beginspanning wat weggezakt? Als je trainer William zou spreken zou je te horen krijgen dat er goed is getraind deze week. Met veel concentratie hielpen de dames elkaar om kleine details bij te schaven, van stand van de voeten in de verdediging tot positie van de ellenboog tijdens de slagbeweging. De ploeg gaat met sprongen vooruit. Het kwam er alleen niet uit zaterdag.

De wedstrijd begon met een grote voorsprong voor Set-Up. Alterno had geen antwoord en Set-Up wist het gat zelfs tot 7 punten uit te bereiden. Richting het einde van de eerste set leek het vuur aan te wakkeren aan de thuiszijde en trok Alterno de stand gelijk op 21-21. De dames van Set-Up gaven zich echter niet gewonnen en trokken de set met 22-25 naar zich toe.

In set twee ging de stand gelijk op tot 8-8. Hierna nam Set-Up de touwtjes in handen en liep verder uit. Verschillende wissels aan de thuiszijde mochten niet baten. Alterno kwam niet tot scoren. Hierdoor kreeg Set-Up de kans de score weer uit elkaar te trekken. De tweede set resulteerde in 19-25 verlies.

De dames van Alterno dit seizoen al meerdere wedstrijden omgebogen na de tweede set. Zat dit er dan vandaag ook in? Deze vraag zal gespeeld hebben bij het publiek. De derde set leek echter een kopie te worden van set één. Op 14-7 was Set-Up weer uitgelopen tot een 7-punts voorsprong. Wederom wisten de dames van Alterno dichtbij te komen. Met een stand van 22-22 leken er kansen in te zitten voor een vierde set, en misschien wel weer een zwaarbevochten 5-setter. Dames 1 wist het echter niet af te maken en verloor de set met 23-25.

Meerdere malen kwam de thuisploeg goed terug in de set, maar ondanks goede invalbeurten en de bemoedigende woorden van Vincenzo zat er helaas niet meer in zaterdagavond. Met 3-0 was de wedstrijd gedaan. De volgende stap voor de jonge ploeg zal zijn om de kansen die ze creëren ook te gaan benutten. Ze hebben al laten zien goed volleybal in huis te hebben. Nu wordt het zaak dit niveau constanter neer te zetten in de loop van het seizoen.

Aankomend weekend heeft het dames 1 een goede herkansing om punten te pakken. In het verre zuiden zullen ze de strijd aangaan met Peelpush. Peelpush is sinds dit jaar teruggekeerd in de eredivisie. Kansen zijn er dus zeker. Benieuwd of de punten mee naar huis toe komen? Kom dan aanmoedigen in Meijel aanstaande zaterdag 2 november om 20.00 uur.

Marjolijn Oskam.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 28 oktober 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *