Dames 1 klaar voor topdivisie

Persbericht: Volleybalvereniging Dros-Alterno zal komend seizoen met het eerste vrouwenteam uitkomen in de Topdivisie. Het tweede team wordt ingeschreven in de 1e divisie. Na intensief overleg tussen TC en het bestuur sluit deze stap naadloos aan bij de nieuwe weg die op de afgelopen ledenvergadering is ingeslagen.

Nadat het eerste team in het voortijdig beëindigde seizoen degradeerde uit de Eredivisie, ligt de focus de komende jaren op het opleiden en inpassen van eigen jeugd. Een terugkeer naar de eredivisie is dan ook geen expliciete doelstelling voor het komende seizoen.

Voor het eerste vrouwen team heeft trainer Wilfried Groothuis de selectie nagenoeg rond. De teller staat momenteel op elf speelsters, voornamelijk eigen jeugd en speelsters die al langere tijd aan de vereniging zijn verbonden. Deze mix past bij de nieuwe visie van de club. Met de bekende gezichten van Barbara Knap als spelverdeelster, Marloes Zinnemers op het midden en Anne-Britt Kneijnsberg als diagonaal beschikt het team van Groothuis over een ervaren drietal dat afgelopen seizoenen al op top- en eredivisieniveau acteerde. Daarnaast blijven Silke Schuitemaker (23) en Gina Valenti (21) op de passer-loper positie en Britt-Rossler (17) als diagonaal vanuit dames 2 in het team. De selectie wordt aangevuld met libero Sophie Posthumus (15), de enige speelster die vorig seizoen in de selectie van William Klaver uitkwam.

Terug van weggeweest zijn Imre schuitemaker (midden), na een jaartje zonder volleybal, Fleur Wesselink, die vier jaar college-volleybal in de Verenigde Staten als ervaring  meeneemt en Noa de Bruin, die overstapt van Dynamo. Dit drietal is al vanaf de jeugd lid van Alterno. Het elftal wordt gecompleteerd door Britt van der Weij (19) die vanuit dames 3 de stap naar de hoofdmacht maakt.

Trainer Wilfried Groothuis, die onlangs tekende voor drie seizoenen, is tevreden met deze groep:,,Het team bestaat uit een mooie mix van ervaren, jong ervaren en jonge speelsters waarmee ik verwacht dat we een goed seizoen in de topdivisie gaan draaien. Een directe terugkeer in de eredivisie is niet ons doel. In de komende jaren willen we dit met een stabiele financiële basis en organisatie wellicht weer gaan realiseren.”

Groothuis heeft  met Frans Schäffer als assistent en Wouter Lens als scout, twee bij Alterno geen onbekenden aan zijn zijde. De oefenmeester verwacht komende weken zijn begeleidingsteam nog verder aan te vullen en wellicht nog een middenspeelster te presenteren.

Einde persbericht

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 juli 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie