Dames 1 klaar voor de start

Afgelopen zaterdag is Alterno dames 1 afgereisd naar Weert om de laatste oefenwedstrijden te spelen voor de start van de competitie.De eerste wedstrijd werd gestart tegen VC Weert, promovendus uit de Topdivisie en dus ook een toekomstige tegenstander. Er werd scherp gestart tegen de Limburgers met een serviceserie van Eline Timmerman. Alterno hield de gehele eerste set een voorsprong van 5 punten vast en sloot deze af met een stand van 25-17. In de tweede set werd dit goede spel doorgezet, Bregje van den Heuvel wist de aanvalsters veelvuldig voor een eenmansblok te spelen en o.a. Kirsten Wessels (totaal 14 punten gescoord) en Linda te Molder (11 punten gescoord) maakten hier gretig gebruik van. Bij een stand van 21-15 haperde de puntenmachine even en probeerde Weert aan te haken, wat resulteerde in een 23-23 gelijke stand. Met hard werken, waarbij libero Danielle Docter een bal bijna vanaf de tribune met een spectaculaire duik nog over het net wist te krijgen, kon Eline het setpunt even later binnen slaan met haar omloop (25-23). In de derde set was het verzet van Weert gebroken en konden de Apeldoornse dames de wedstrijd uitspelen (25-10).

Bij de warming-up werd het al snel duidelijk dat de tweede wedstrijd tegen Amigos Zoersel van een ander kaliber zou zijn. Amigos was afgelopen seizoen zevende in de Liga A in België en was vooral aanvallend sterk. De eerste set speelden beide teams goed, wat resulteerde in een gelijk opgaand setverloop, waarbij Alterno steeds een nipte voorsprong wist vast te houden tot aan de ‘big points’. Met een stand van 23-23 leek het einde van de set in zicht, maar niets bleek minder waar. Het lukte geen van beide teams om 2 achtereenvolgende punten te scoren, waarbij Zoersel 4 setpunten verspeelde en Alterno hun vierde setpunt uiteindelijk wist te verzilveren door een ace van Bregje van den Heuvel  (33-31). De tweede set kreeg Amigos meer grip op het spel van Alterno, dit resulteerde in een gat van 3 punten wat de Alternoten niet wisten te dichten. Amigos won de tweede set met 25-19. De derde set werd tot de 15 gespeeld, waarbij Alterno beter speelde dan voorgaande set en een hoge servicedruk had met aces van Romy Hietbrink en Anna Mebus. Bij een stand van 14-11 dachten de dames de winst al binnen te hebben, dit bleek een vergissing te zijn. Hoewel de passlijn goede ballen af wist te leveren, verdedigde Zoersel alle aanvallen en wist telkens de gaten bij de Apeldoornse verdediging te vinden. Dit resulteerde in 16-14 en dus een 2-1 verlies.

Afgezien van deze set heeft Alterno een hoog niveau neergezet en zijn de dames helemaal klaar voor de start van de competitie 7 oktober a.s. Zij nemen het in de eigen Alternohal op tegen Eurosped om 20.00 uur. Dames 1 hoopt u daar allen te zien!

Lisanne Baak, dames 1.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 oktober 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  • Hoi Chris,

    Wij spelen inderdaad de meeste wedstrijden om 17:30, echter staan een aantal wedstrijden nog wel om 20:00, dus even per wedstrijd bekijken!

    Wij verheugen ons ook op het begin van de competitie, tot zaterdag!

  • Verheug me op de nieuwe competitie met een sterk nieuw team. Als ik a.s. zaterdag om 19.45 u kom is het al afgelopen omdat de dames hun wedstrijden dit seizoen toch om 17.30 uur spelen??