Dames 1 houdt finaledroom levend

Driemaal is scheepsrecht. De volleybalsters van Coolen Alterno hebben hun eerste zege in de kampioenspoule te pakken. Zonder setverlies zetten de Apeldoornsen zaterdagavond in de eigen Alternohal Eurosped opzij. Voor coach Ali Moghaddasian betekende de klinkende overwinning een bevestiging, maar zeker geen reden om op zijn lauweren te gaan rusten. “Één zwaluw maakt nog geen zomer.”

Alterno’s coach kon tevreden zijn over het optreden van zijn ploeg. “Dat het erin zit, is duidelijk. Het moest er een keer uitkomen. We zijn heel blij met dit resultaat. In voorgaande wedstrijden misten we een aantal keren op cruciale fases lef. Het is belangrijk om het ook mentaal te kunnen opbrengen om te winnen. Ditmaal pakten op de goede momenten ook time-outs en wissels goed uit. In de laatste wedstrijd van de competitie verloren we met 3-0 bij Eurosped. Er stond toen weliswaar voor ons niets meer op het spel, maar die nederlaag zat die meiden niet lekker. Ze snakten naar een overwinning.”

Terwijl titelhouder en kampioenskandidaat nummer één Sliedrecht Sport na drie speeldagen al langzaam uit het zicht verdwijnt van de concurrentie, mag Coolen Alterno door de overwinning stiekempjes blijven hopen op  een finaleplaats in de play-offs. Moghaddasians ploeg deelt sinds zaterdagavond de derde plaats met Regio Zwolle en Eurosped. De achterstand op nummer twee VC Sneek bedraagt nog drie punten.

Moghaddasian waagt zich niet aan allerlei bespiegelingen. Hij rekent zich niet rijk en blijft het verloop van de play-offs van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. “We hebben met elkaar afgesproken dat we er het maximale uit willen halen. Ik blijf investeren in de ploeg door ze goed voor te bereiden en verbeterpunten aan te geven. Op basis van wat we gespeeld hebben, kun je ons niet ineens een favoriet voor een finaleplaats gaan noemen. We hebben nu één wedstrijd gewonnen nadat we de eerste twee wedstrijden verloren hebben. We moeten met beide benen op de grond blijven staan.”

Dat met hekkensluiter Set-Up ’65 aanstaande zondag de op papier zwakste tegenstander op bezoek komt aan de Waleweingaarde, biedt volgens Moghaddasian op voorhand geen enkele garantie voor de volgende driepunter. De trainer kent zijn pappenheimers. Als geen ander is hij zich bewust van de grilligheid van zijn talentvolle selectie. Coolen Alterno moet zich tegen elke opponent tot het uiterste inspannen om zich van de punten te verzekeren.

“Je moet het wel eerst doen. Bovendien missen we zondag Linda te Molder, geen onbelangrijke speelster voor ons. Maar als we van Set-Up winnen, zitten we wel op het goede spoor. Met zeven wedstrijden te spelen zijn er nog 21 punten te verdelen”, rekent Moghaddasian voor.

Bron: Stedendriehoek

Meer foto’s: klik hier

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *