Dames 1 grijpt strohalm

Dames 1 heeft zondagmiddag in de strijd om het 2e ticket voor de finale playoffs, de laatste strohalm met beide handen vastgepakt. De ploeg van Ali Moghaddasian won met duidelijke cijfers van landskampioen Sliedrecht Sport (al verzekerd van een finale-ticket), waardoor het alles nog steeds in eigen hand heeft. Woensdagavond valt de beslissing als Dames 1 in het hol van de leeuw, samen met Sneek mag gaan uitmaken wie er tweede gaat worden. Bij elke winst is Alterno 2e.

Zwolle is door de uitslag van vanmiddag gedwongen af te wachten, want de ploeg van Wilfried Groothuis kan alleen nog de lachende derde worden indien Sneek met 3-2 van Alterno wint. Voorwaarde is dan wel dat het de slotwedstrijd tegen Eurosped met 3-0 of 3-1 wint, waardoor het set-coëfficiënt nipt beter wordt dan dat van de Friezinnen. Die wedstrijd staat pas voor zondag 22 april op het programma.

In het duel tegen Sliedrecht Sport liet Alterno er geen misverstand over bestaan wat de doelstelling van vanmiddag was. Nadat de openingsset naar de thuisploeg was gegaan met 25-22, pakte de Groenen ook in set 2 door en trokken die set met dezelfde cijfers over de streep. In de derde set was Sliedrecht Sport duidelijk al met het hoofd bij de eindstrijd want het team van Matt van Wezel stapelde fout op fout en maakte geen moment duidelijk de wedstrijd nog te willen kantelen. (JM)

 

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *