Dames 1 gaat verder op ingeslagen weg

Wanneer de volleybalsters van Coolen Alterno er zelf eens van doordrongen zouden raken hoe goed ze zijn en hun grilligheid van zich af zouden schudden, dan… Ja, dan kan de Apeldoornse equipe maar zo eens hoge ogen gooien in de kampioenspoule en serieus gaan denken aan een finaleplaats in de play-offs.

Coolen Alterno ging zondag in elk geval verder op de weg die het vorige week met de thuiszege tegen Eurosped insloeg. Ook tegen Springendal Set-Up ’65 sleepte de equipe van coach Ali Moghaddasian de volle buit in de wacht. Door deze 3-1 winst staat de landskampioen van 2014 nu alleen op de derde plaats en blijft ze het momenteel als tweede geklasseerde VC Sneek in de nek hijgen.

Ondanks de absentie van aanvoerster Linda te Molder kende Coolen Alterno zondagmiddag nauwelijks noemenswaardige problemen met de tegenstander uit Ootmarsum. Voor de technische staf is het in dat kader altijd wel lekker dat ze kunnen terugvallen op de routine van Kathy Bonsen, tegenwoordig actief in het tweede team, maar nog altijd de meest complete volleybalster die aan de Waleweingaarde rondloopt.

Coolen Alterno’s voornaamste tegenstander is en blijft Coolen Alterno zélf, zo bleek ook zondagmiddag bij fasen. Het onnodige verlies van de tweede set was daar een mooi voorbeeld van. En dat ze het bij een 17-8 voorsprong in het derde bedrijf nog benauwd dreigen te krijgen, mag ook gerust kenmerkend worden genoemd voor de Alternovrouwen van 2018. Dat een goed begin het halve werk is, wees de bliksemstart in de vierde set uit, waarin de thuisploeg tijdens de opslagbeurt van Lisanne Baak meteen uitliep naar een 12-1 voorsprong.

Het is bij Moghaddasians grillige gezelschap echter veel te weinig ‘erop en erover’! Wil de Apeldoornse ploeg serieus werk gaan maken om VC Sneek van de tweede plaats te verdringen en de eindstrijd om de landstitel te bereiken, dan is het zaak om de haast structurele ‘inzinkinkjes’ in de resterende zes wedstrijden tot aanvaardbare proporties terug te brengen

Setstanden: 25-17, 22-25, 25-20, 25-15

Rob Kruitbosch

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Goed verslag, hele goede partij van Lisanne!
    Het wordt nu tijd om Zwolle eens te laten zien dat Alterno – ondanks 3 nederlagen met 3-2 – toch echt beter is als het er echt op aankomt. Vertrouw op een volle groene zaal!