Dames 1 en 2 op oefenstage

Zaterdag zijn zowel dames 1 als dames 2 op oefenstage geweest. Dames 1 reisde met de auto’s van Autoplace af naar het Belgische Turnhout. Dames 2 zocht het dichter bij huis en trapte in de eigen auto’s op de rem bij het Nijmeegse Vocasa.

Dames 1

De ploeg van William Klaver speelde op het goed georganiseerde toernooi in België vier wedstrijden tegen alleen maar Belgische ploegen. Er werd achtereenvolgens gelijk gespeeld tegen Ladies Volley (1-1), gewonnen van Antwerp (2-0), verloren van Kieldrecht (0-2) en wederom gelijk gespeeld tegen Michelbeke (1-1). Hoogtepunt, aldus trainer William Klaver was het nipte 30-32 verlies in de eerste set tegen Kieldrecht. Dros-Alterno reisde met 11 speelsters af naar Belgie. Moniek Jansen (werk) en Marjolijn Oskam (bruiloft) bleven thuis.

Klaver was na afloop een tevreden man: “Ik heb vandaag veel nieuwe dingen gezien en ook veel gedrevenheid en enthousiasme om zaken die nog niet zo goed liepen te verbeteren. Ik vind het veelbelovend als we op deze manier door blijven werken.”

Dames 2

Ook Dames 2 maakte een goede start. In Nijmegen werd na een overwinning op Dingden, driemaal gelijk gespeeld tegen achtereenvolgens US, Orion en Vocasa. Ploegen die het team van Arno Lippmann ook in de reguliere competitie zal tegenkomen.

Volgens speelster Anne-Britt Kneijnsberg was de sfeer binnen het team op deze toernooidag prima (wat we overigens gewend zijn van daems) en is er een goede start gemaakt met de voorbereiding van Dames 2.

(JM)

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 1 september 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *