Dames 1 doet zichzelf tekort

Zaterdag 18 maart: voor de jeugdspelers dé dag van de Open Club. Alterno streed met zes teams in de finale en Jongens D wist knap Nederlands Kampioen te worden. We willen alle teams van harte feliciteren met hun prestatie. Jullie stonden er maar mooi wel en alle speelsters uit Dames 1 spreken uit ervaring dat de wedstrijden van de Open Club je altijd bij zullen blijven! Geniet ervan!

Zaterdag 18 maart: voor ons de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Wederom startten we deze week met een gewijzigde basisopstelling. Linda weer back in town, maar Joëlle nog steeds geblesseerd. Hierdoor startten we met drie middens in het veld: Eline, Heleen en Juliet (op de diagonaal). Linda en Carlijn namen de passer-loper positie voor hun rekening, Bregje als spelverdeler en Rosita als libero a.k.a. de stofzuiger. Of deze opstelling Sliedrecht verraste is maar de vraag… Wel leken ze wat van slag en wij wisten door middel van goed en degelijk spel een riante voorsprong te pakken met o.a. 9-19. Meer dan genoeg zou je denken… Helaas dacht Sliedrecht, en met name Lisa Vossen, daar anders over. Op haar serve wist Sliedrecht terug te komen in de wedstrijd. We kwamen zelfs nog op setpoint, maar door veel fouten, slordigheden, enigszins dubieuze beslissingen van de scheids en chaos bij ons, verloren we deze set alsnog met 27-25. Een enorme domper en een zware teleurstelling. Deze set kostte ons uiteindelijk de wedstrijd, want deze (mentale) klap kwamen we niet meer te boven. Waar we de tweede set nog redelijk konden aanhaken (25-21) was de derde set een werkelijke blamage (25-11). Met het schaamrood op de kaken werd Sliedrecht gefeliciteerd en de zaal verlaten. We hebben onszelf veel te kort gedaan door die eerste set na zo’n voorsprong te verliezen.

Verlies tegen Sliedrecht is zeker geen schande, maar de manier waarop helaas wel. De twee splitsing (bovenste drie en onderste drie) in de kampioenspoule lijkt al redelijk duidelijk. Uiteraard willen we nog knokken voor wat we waard zijn en elke week weer een nieuwe mooie pot op de mat leggen. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Flamingo’s op het programma. Let wel op: de wedstrijd begint dit keer al om 17.30 uur. We zien jullie graag in de Alternohal. Tot dan!

Heleen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 21 maart 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *