Dames 1 derde op 7e Femina

Afgelopen donderdag zijn Alterno dames 1 en staf afgereisd naar Nancy voor het 7e Femina toernooi. Na een verkenningstocht donderdagmiddag was er een openingsborrel georganiseerd voor de deelnemende teams en organisatie. Daar werd het toernooi officieel geopend, waarna de dames op vrijdagochtend kennis konden maken met de hal door een korte training af te draaien. Op vrijdagavond stond de eerste wedstrijd, tegen Vandoeuvre Nancy Volley-Ball op de planning. Alterno had in het begin moeite om aan te haken bij het snelle spel van de thuisploeg (25-17), maar schakelde in set 2 een tandje bij. Dit resulteerde in een wedstrijd van hoge kwaliteit waarbij Alterno de set wist te winnen (19-25) en de derde set het goede niveau doortrok. Lange rallies volgden met hard werken aan beide kanten, waarbij Alterno lange tijd een nipte voorsprong vast wist te houden. Nancy wist echter op het juiste moment terug te komen in de wedstrijd en met hoge servicedruk trokken ze de 3e set naar zich toe (25-23). De vierde set kon Alterno geen vuist meer maken (25-17).

Na een ochtendtraining op zaterdag en een bezoek aan de binnenstad, maakten de dames zich op voor de wedstrijd tegen ZASPTT Mulhouse, landskampioen van Frankrijk en het sterkste team op het toernooi. Gaandeweg deze wedstrijd werd duidelijk dat het tempo van Mulhouse nog een niveau te hoog was voor de Apeldoornse dames. Desondanks hebben de dames door hard te werken en lef te tonen goed spel kunnen laten zien en een zeer leerzame wedstrijd kunnen spelen (3-0: 15,17,11).

De laatste wedstrijd van het toernooi op zondag was tegen VC Oudegem uit België. Alterno wist dat er kansen lagen tegen deze tegenstander, hoewel ook Oudegem een zeer goed team is dat afgelopen seizoen 2e is geëindigd in de Belgische Liga A. Er werd zeer sterk gestart aan de wedstrijd, waarbij met name de service en de blokkering van Alterno Oudegem onder druk hielden en de Belgen er in de eerste 2 sets niet aan te pas kwamen (25-18, 25-17). In de derde set ging de servicedruk van Alterno iets omlaag, waardoor Oudegem meer in hun spel kon komen en het erg spannend werd richting seteinde (21-21). Alterno pakte een voorsprong van 23-21, twee discutabele beslissingen en een goede serve van Oudegem later stond er helaas toch echt 23-25 op het scorebord en moest er verlengd worden. De vierde set ging lang gelijk op, totdat Bregje een serviceserie maakte en de dames uit Apeldoorn een ruime voorsprong pakten. Deze lieten ze zich niet meer uit handen nemen en met hard werken werd de laatste set gewonnen met 25-19.

Met de beker van de welverdiende 3e plek keerden de dames huiswaarts.

Aankomende zaterdag wordt er om 13.00 uur een oefenwedstrijd gespeeld tegen Tongeren in de Mheenhal in Apeldoorn, iedereen is van harte welkom!