Dames 1 degradeert, Heren 1 promoveert

Dames 1 degradeert dit seizoen uit de eredivisie. dit is het gevolgd van de nieuwe promotie-/degradatieregeling die de volleybalbond dinsdag bekend maakte (zie artikel hieronder). Naast dit slechte nieuws is er ook goed nieuws want Heren 1 en Heren 3 gaan een stapje omhoog en Heren 2 ontloopt degradatie en kan op hetzelfde niveau blijven spelen.

Dames 1

De Nevobo heeft bepaald dat de huidige nummer laatst in de degradatiepoule – Alterno dames 1 – komend seizoen een stapje terug moet doen. Dit betekent dat er na 15 seizoenen een einde komt aan het Eredivisie-avontuur van Alterno en dat Dames 1 dus na de zomer uit zal komen in de Topdivisie.

Het behalen van de landstitel in 2014

Alterno promoveerde na een spectaculair einde van de competitie in 2005 naar de Eredivisie. In de afgelopen jaren waren het winnen van de nationale beker in 2013 en het behalen van de landstitel in 2014 de grootste successen in de geschiedenis van de club. In 2018 was Alterno nog verliezend finalist in de strijd om het landskampioenschap.

Dames 2

Op dit moment is het nog niet bekend of het tweede team van Alterno, dat momenteel uitkomt in de topdivisie dat volgend seizoen ook gaat doen De kans bestaat dat het bestuur het team een stapje terug laat doen richting eerste divisie. Al ligt de optie om dat team in de topdivisie te houden nog open. Het is voor komend seizoen namelijk wel mogelijk om met twee teams in de topdivisie uit te komen, aangezien er in twee poules gespeeld gaat worden.

Dames 2, 2019-2020

Goed en slecht nieuws

Voorzitter Henk Wijnsma geeft namens het bestuur aan het heel jammer te vinden dat Dames 1 degradeert: ,,Helaas het is niet gelukt om voldoende punten te halen om niet te degraderen”, aldus Wijnsma. ,,Het bestuur beraadt zich nog of we met twee teams in de Topdivisie willen gaan spelen. We hopen daar op korte termijn een beslissing over te nemen. Wilfried Groothuis (de nieuwe trainer van Dames 1, JM) is in samenwerking met de TC hard bezig met de vorming van de topteams bij de dames. We zijn wel blij dat Heren 1 promoveert en dat Heren 2 niet degradeert en dat ook Heren 3 promoveert. Het perspectief voor onze jonge jongens om op niveau te spelen wordt hiermee waar gemaakt.”

Heren 1, 2019-2020

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 juli 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *