Dames 1 breekt in slotset

Afgelopen zaterdag stond er een derby qua ranglijst op het programma, Alterno (5e) mocht het opnemen tegen Zwolle (4e), teams die aan elkaar gewaagd zijn. Alterno startte met Linda, Bregje, Iris, Kirsten, Lisanne, Eline en Gio, maar Zwolle was degene die de betere bleek in de start van de wedstrijd. Hoewel Alterno nog een eindsprint maakte, wonnen de Zwollenaren de eerste set met 23-25.
De tweede set ging Alterno beter van start met een omgekeerd serverloop tot gevolg. Alterno ging van 16-14 en 21-16 naar setwinst (25-21).

De derde set ging lang gelijk op waarbij de Zwolse buitenaanvalsters de Apeldoornse verdediging af en toe in moeilijkheden wist te brengen. Alterno hield de druk er serverend op, maar dit bleek niet genoeg voor setwinst (22-25).

In de vierde set was er een laatste kans voor de Apeldoorners om punten over te houden aan deze zaterdag. De ploegen waren ontzettend aan elkaar gewaagd waardoor lange rallies volgden met onmogelijke reddingen. Daarbij was het publiek de grote winnaar. De stand bleef lang gelijk waarbij de service van Iris Scholten het verschil maakte in de big points. Onder luide aanmoediging van het publiek pakte Alterno de vierde set een een punt (25-23).

De vijfde set zou de beslissing brengen in deze uitputtingsslag voor beide partijen. Alterno schoot uit de startblokken met een 4-0 voorsprong. Zwolle kwam net zo snel weer terug en wisselde uiteindelijk met een 6-8 voorsprong. Toen was het verzet van de Apeldoornse dames gebroken, zij kwamen niet meer goed tot scoren en Zwolle wist de gaten te vinden in de verdediging van Alterno. De wedstrijd eindigde in 10-15 en dus 3-2 voor de bezoekers.

Woensdag mogen de dames van het vlaggenschip van Alterno alweer aantreden en dit keer voor de kwartfinale van de nationale beker. Deze zal in en tegen Capelle dames 1 uit de Topdivisie gespeeld worden om 20.00 uur.
Tot dan!

Lisanne Baak

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 november 2018 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *