Daar is ie weer

Daar is ie weer! Onze welbekende man met baard op een paard, met mijter en staf. Ditmaal met de trein naar Apeldoorn. Feest dus.

Zou dit een voorteken zijn van hele dag feest in Apeldoorn? Dat zou namelijk heel leuk zijn want na de aankomst van de sint, komen er twee teams samen in de Alternohal. Dames 2 maakt zich op voor de wedstrijd tegen Sliedrecht dames 2. De dames uit Sliedrecht staan iets hoger op de ranglijst, nou is dat ook nog niet heel moeilijk, maar dichtbij genoeg om leuke zaken te gaan doen.

Zoals de laatste wedstrijden steeds het geval is geweest, gaan we goed en voortvarend van start. Brittje mocht starten en deed dat goed. We speelden lekker ons eigen spel, serveerden en passten goed en konden daardoor de set binnenhalen met 25-19.

In de tweede set loopt het al iets stroever. We belanden in een neerwaartse spiraal waar we de set net aan ons voorbij zien gaan met 23-25. We proberen dan ook met man en macht om in de derde set het tij weer te keren. Maar ditmaal verloopt het nog stroever dan in de tweede set. Boeiend is het wel, maar de oorzaak en oplossing zijn nog maar niet zo gevonden. De setstand zal ik jullie besparen.

In de vierde set krijgen we het wel weer op de rit. We serveren weer beter en in de rest van ons spel lijkt meer rust te komen. Het gaat weer wat meer vanzelf en we krijgen weer vertrouwen. Deze set sluiten we dan ook winnend af. 25-19. Tja en dan maar weer die 5e set. Die kennen we zo onderhand wel en tot nu toe hebben we die ook, op 1 na, allemaal winnend afgesloten.

Dit kennen we en kunnen we! D’r op en d’r over! BAM!

Gelukkig toch weer 2 punten in de pocket. Hoewel ik erbij blijf dat we eigenlijk meer hadden moeten pakken, blijven die tweede en derde set ons toch weer achtervolgen. Maar ach, we zijn blij met de punten!

Op naar volgende week…

Dat liep gisteren even anders. Onze humoristische Sanne had namelijk vervelend nieuws voor ons in petto. Na afgelopen maandag meegetraind te hebben bij VC Zwolle dames 2, vertelde ze ons dat ze de keuze gemaakt heeft om daar te gaan spelen. Wat wij heel erg jammer vinden, maar wel begrijpen.

Wij willen Sanne bedanken voor de leuke seizoenen, grappige verhalen, leuke mimes (Schrijf je dat zo?) en haar inzet en enthousiasme. Wij wensen haar veel (speel)plezier bij haar nieuwe team en hopen dat ze nog vaak langskomt met haar grappen en grollen! Sanne succes meid!

Dan toch naar zaterdag. De volgende ronde van de beker staat op het programma. Leuk dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen. Trommels mee op het dak, spandoeken uit de ramen, Alterno groen onderweg! Hopsa!

Onderweg naar het altijd mooie Veracles in Groningen….Hopsa! Wat fijn dat de  hele tribune groen kleurt!!! Al denk ik dat er meer Veracles groen zal zitten dan Alterno 🙂

Wij hopen dat we weer een mooie stap maken in onze teamontwikkeling. Dan komt de overwinning vanzelf. Tot dan!

Groetjes dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 november 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie