D8 maakt kennis met MAANDAG

Vandaag was het eindelijk zo ver! Na een passessie een paar weken geleden, kregen we vandaag onze nieuwe trainingsjasjes. Maandag, een detacheringsbureau binnen de overheid, het onderwijs en de zorg is onze sponsor. Nieuwe jackjes, betekend dat het tijd was voor een teamfoto! Voor de wedstrijd kwam Rudy (stemmen jullie ook nog even op hem? 😊) foto’s maken en toen was het tijd om warm te lopen. Salvora, 1 punt achter ons in het klassement, was vandaag onze tegenstander.

De wedstrijd begon heel voortvarend, door een goede serversserie en mooie aanvallen stonden we al snel ver voor. Helaas werd Salvora al snel wakker en begonnen zij met een prachtige serversreeks. Ze trokken de voorsprong door (18-25).

De tweede set begonnen wij wederom sterk. Er werd hard geknokt voor elke bal en dit was te zien. Hoe meer lawaai en punten wij maakten, hoe stiller Salvora werd. De rollen werden omgedraaid (25-18).

De derde set werd onze foutenlast hoger, maar ook bij Salvora ging er meer fout. Het stuivertje wisselen werd wederom ingezet. Gelukkig hadden wij een zeer sterke servesreeks, oftewel het geluk was aan onze zijde (25-17).

Dit smaakte naar meer, we wilden die 4 punten! Maar… dan is het wel handig als je zelf blijft scoren. De foutenlast groeide en Salvora had één hele goede aanvalster die alle ballen erin knalde. Ja, dan wordt het heel lastig. De beleving zakte wat weg en we kwamen net te kort (16-25).

De voor ons altijd moeilijke vijfde set. Dan begint de psyche behoorlijk mee te spelen. Vanaf de kant werd het team harder dan ooit aangemoedigd, maar het was op. Er werd gestreden en we kwamen steeds dichterbij Salvora. Het werd nog spannend! Maar toen was hij daar, de bal net over het net.. Salvora haalde keihard uit en het spel was klaar (13-15).

Aan de jackjes heeft het niet gelegen, maar wij kwamen net te kort tegen dit team. Niet getreurd hoor, Salvora is een team dat nog heel veel kan gaan groeien. Dus deze twee punten zijn mooi meegenomen.

Wij maken ons op om met onze mooie Maandag-jacks tijdens de volgende wedstrijd te gaan knallen! Deze wedstrijd is vrijdag 30 november om 21.15 uur in de Alternohal.