Bloed, zweet en vreugde

Afgelopen vrijdag stond een wedstrijd tegen Avior D5 op het programma. Een wedstrijd waarbij wij niets te verliezen hadden, omdat de kans op winst nihil was. Pessimistisch? Nee hoor, wij kennen dit team al jaren en hebben pas één keer van hen gewonnen. Het is een ervaren damesteam, waarbij de meeste speelsters op een hoger niveau hebben gespeeld. Elk jaar staan zij dan ook in de top 3, maar willen niet promoveren. Dit betekende voor ons een wedstrijd waarin wij ons eigen spel moesten spelen en voornamelijk moesten werken voor elkaar.

De eerste set begonnen we goed, maar al snel had Avior de ‘flow’ te pakken. Wij konden de really’s net niet afmaken en hadden geen antwoord op hun serves. Na een time-out probeerden we de draad weer op te pakken en kwam er langzaamaan verbetering in ons spel (13-25).

De tweede set begonnen we sterk. We gingen door op ons niveau waar de 1e set mee was geëindigd. We gingen dan ook aardig gelijk op. Totdat de langste aanvalster van Avior aan het net kwam. De ballen werden snoeihard bij ons in het veld geslagen. Ja, daar hadden wij geen direct antwoord op. Gelukkig kregen we uiteindelijk de pass onder controle en maakten wij weer deel uit van het spel. Wij waren aan serves, onze beurt om te laten zien wat we kunnen! Avior had moeite met het verwerken van de serves, waardoor zij al snel een time-out namen en daarna nog twee speelsters wisselden. Whoehoe we deden weer mee! Ons spel was beter en Avior had een klein deukje opgelopen. Helaas was de deuk niet groot genoeg, dus liepen ze weer uit. Wederom wisten wij het tij te keren en waren wij aan de serves. Het werd 24-24! Spannend!! Bah, Avior keek net te goed, waardoor wij toch onze meerdere in haar moesten erkennen (24-26).

Vol vertrouwen begonnen we aan set 3, maar zo deed ook Avior. Ons block stond goed, de serves ging lekker, wat al snel leidde tot een kleine voorsprong. Alleen de controle over de pass was met vlagen wat minder en Avior zocht onze gaten goed op. Avior was sterk, erg sterk, te sterk (11-25).

De vierde set, konden we dan toch nog één setje pakken? We streden voor elke bal (lees: rennen, duiken, vliegen, vallen en weer opstaan), we stonden zelfs weer even voor! Bij Avior kwam de eerste wissel er al aan, de goede lange aanvalster op midden. Ja, dat maakte het passen gemakkelijker, maar het blocken des te minder. Ook over de buitenzijdes kwam Avior met grof geschud. Wij lieten ons niet kennen en zette onze serves, blockering, verdediging, spelverdeling en alles wat we nog meer hadden in. We kwamen weer bij Avior in de buurt! Avior zette nog even door en de 25 punten waren behaald (21-25).

Tegen een team als Avior komen wij net wat te kort, maar het maakt ons ook trots. Als je vooraf bedenkt volledig te verliezen (lees: vorige wedstrijd 25-06) dan hebben we vrijdag een leuke wedstrijd gespeeld. Het kan her en der zeker beter, maar we werkten voor elkaar en dat is belangrijk! Avior had niet zoveel weerstand verwacht en dat is ook zeker leuk om te horen! Het geeft vertrouwen.

We hebben nu een weekje rust en 4 maart staat Salvora (Raalte) op het programma! Hopelijk spelen we dan weer zo’n leuke wedstrijd J