Contributie in coronatijd

Bericht van het bestuur: Allereerst hopen wij dat jullie allen nog steeds gezond zijn en dat het ook met familie en dierbaren goed gaat.

Het is al weer bijna een jaar geleden dat wij als bestuur het besluit moesten nemen om te stoppen met alle trainingen en ons clubhuis moesten sluiten in verband met het corona virus. Nadien hebben we al wel weer gevolleybald zowel binnen als ook buiten, ook op ons eigen beachvolleybalveld. We begonnen vol enthousiasme aan het nieuwe volleybalseizoen. Helaas stak het corona virus opnieuw de kop op en zitten we thans opnieuw in een “lockdown”.

De mini’s en de jeugd hebben meer mogelijkheden maar voor de senioren ligt het sporten stil. Voor de mini’s en de jeugd zijn respectievelijk de mini- en de jeugdcommissie bezig met een alternatief programma. Het is helaas nog niet bekend hoe de ontwikkeling de komende weken zal zijn en of de overheid sporten in de zaal weer toestaat. Hopelijk mogen we over een aantal weken weer in kleine groepjes volleyballen. De coronawerkgroep volgt alle ontwikkelingen en denkt mee om de activiteiten daar waar het kan binnen de RIVM maatregelen mogelijk te maken.

Contributie

Het sluiten van onze hal en clubhuis heeft grote impact. Niet alleen sportief maar ook financieel. Ook hebben we acties ondernomen om onze vaste kosten te verlagen en onze (verhuur)opbrengsten te laten toenemen, met succes. In de afgelopen maanden hebben we als vereniging ook enige compensatie gehad vanuit de overheid en de Nevobo, maar dat is niet voldoende om het verlies aan inkomsten en de vaste lasten volledig te compenseren. 

In 2020 hebben we ieder kwartaal de contributie geïnd, daarbij hebben we na het tweede kwartaal de mogelijkheid gegeven om één maand contributie terug te vragen. Normaliter hadden we begin januari 2021 de contributie voor het 1e kwartaal geïnd. We hebben dat uitgesteld omdat we de persconferentie van het kabinet van midden januari hebben afgewacht. We hadden verwacht/gehoopt op een verlichting van de maatregelen, maar het tegenovergestelde is gebeurd. Als bestuur bespreken we periodiek de recente ontwikkelingen waaronder vragen van leden om een teruggave van de contributie. Het is en blijft moeilijk in te schatten wat de exacte impact van het coronavirus op het financiële resultaat van onze vereniging zal zijn. Wanneer kan bijvoorbeeld ons clubhuis open zodat we barinkomsten hebben, wat doet de Nevobo met haar kosten, kunnen we nog aanspraak maken op subsidies? Het is niet goed in te schatten. Toch hebben we uiteindelijk als bestuur besloten om de leden ingedeeld in contributiecategorieën senioren en recreanten, 1 maand contributie niet te laten betalen. Deze senioren en de recreanten hebben, in tegenstelling tot de jeugd, niet kunnen volleyballen in de afgelopen periode. Voor deze leden zal de contributie voor het 1e kwartaal 2021 2/3 zijn van de normale contributie. 

In plaats van begin april 2021 zullen we de contributie van het 2e kwartaal 2021 pas eind april 2021 innen. Dan is, naar alle waarschijnlijkheid, meer bekend wat de financiële gevolgen van corona voor onze vereniging zijn. Ook dan zullen wij analyseren en beoordelen of het mogelijk is om opnieuw een deel van de contributie niet te innen. De inschatting die dan gemaakt wordt is ook afhankelijk van welke leden het minst hebben kunnen volleyballen en rekening houdend met de compensatie die we in het 1e kwartaal van 2021 hebben gedaan. Zo hopen we recht te doen aan alle leden en tevens zo onze vereniging door corona te leiden!

In het afgelopen kwartaal hebben we wel gemerkt dat er meer storneringen zijn dan gebruikelijk. Dat betekent mogelijk dat jij als lid het ook financieel moelijker hebt als gevolg van de coronacrisis. Als er door de gevolgen van het coronavirus financiële problemen zijn en je kunt de contributie niet betalen, neem dan contact op met Leo Bottema via penningmeester@alterno-apeldoorn.nl. Dit zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. 

Met sportieve groet, Bestuur VV Alterno

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 29 januari 2021 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • N.a.v. dit bericht krijgen we de vraag “als ik toch de volledige contributie wil betalen kan dit dan? Jazeker…maak het verschil dan over naar het bekende bankrekeningnummer (daar waar de automatische incasso vandaan komt). We kunnen dit dan weer besteden aan bijv de overkapping/materialen etc.