Conditie dames 2 op peil

Amsterdam, zaterdagmiddag 30 september. Aan de Wiebautstraat zitten 13 speelsters, 2 trainers en een handvol ouders voor de televisie. Nederland – Azerbeidzjan staat op. Een drankje in de ene hand en een broodje of bakje salade in de andere. Mooie acties worden afgewisseld met minder mooie acties. We leven mee, totdat.. oh nog maar 15 minuten tot de voorbespreking. De een haast zich wat meer dan de ander, waarna we (bijna) allemaal klaar zitten om 16.50 uur. Nee, we noemen geen namen..

Elf speelsters beginnen aan de warming-up, één blijft er met een zwangere buik aan de kant en de ander met een geblesseerde hamstring. De eerste set; door gretigheid van de onze kant en een hoge foutenlast van de andere kant wordt het een walk over. Dit lijkt zich door te zetten in set 2, totdat… ja, tot wat? Meer (onnodige?) fouten, afstemmingsproblemen, een hoog blok dat goed gaat staan en/of een team aan de andere kant van het net dat in haar spel komt. En zo staat er opeens een 2-1 achterstand op het scorebord.

Set 4; het gaat gelijk op tot 24-24 waarna we ons hoofd koel kunnen houden en 2 punten achter elkaar kunnen scoren. Op naar een 5e set; we komen weer wat meer in ons spel en zo weten we er een winst uit te slepen.

2 wedstrijden gespeeld, 2 keer 3-2 gewonnen. Laten we het er maar op houden dat we zo onze conditie goed op peil houden.

Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag om 17.30 uur in de Alternohal. Graag tot dan!

Kathy Bonsen.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 oktober 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *