Besluitvorming kledinglijn

Tijdens de algemene ledenvergadering van 10 november is de vergadering akkoord gegaan met de invoering van een zogenaamd kledingfonds voor het nieuwe seizoen 2020/2021. Middels een presentatie werden de aanwezigen meegenomen in de doelstelling van de introductie van een kledingfonds om de nieuwe (nog te ontwerpen) kledinglijn te financieren. De doelstellingen die beoogd worden zijn:

  • Realiseren uniformiteit en eenduidige uitstraling
  • Faciliteren van competitie spelende leden
  • Representatieve uitstraling
  • Aantrekkelijkheid voor sponsoren
  • Regie in eigen hand

Zoals het hoort was er een gezonde discussie omtrent de bijdrage die van de leden gevraagd wordt om het kledingfonds verder vorm te geven, maar ook hoe de regels omtrent het kledingfonds er uit gaan zien. In basis gaat het als volgt werken. Elk competitie spelend team ontvangt aan het begin van het seizoen een wedstrijdtas met daarin de wedstrijdshirts die bij het betreffende team horen. De leden hoeven dus geen shirts (wel de broekjes) meer zelf aan te schaffen. Alle wedstrijdshirts binnen Alterno gaan er dan hetzelfde uitzien waarbij er dus ook op alle shirts dezelfde sponsoren komen te staan. Hiermee bereiken we naast een eenduidige uitstraling en uniformiteit ook een stabiele inkomstenbron aan sponsorgelden. Wat ook belangrijk is, is dat we dan ook de regie in eigen hand hebben en we niet meer afhankelijk zijn van een kledingleverancier die een bepaalde lijn niet meer in de collectie heeft. Alterno heeft straks haar eigen ontworpen gesublimeerde wedstrijdshirts die we na 5 jaar ongeveer weer kunnen gaan vervangen.

Alle spelregels omtrent het kledingfonds komen uiteraard allemaal nog op de site te staan en zijn dan ook te downloaden.

Er zullen omtrent de voortgang periodiek mededelingen komen vanuit de kledingcommissie(*).

Heb je (of ken je iemand die interesse heeft) interesse om op het wedstrijdshirt van Alterno je naamsbekendheid te vergroten neem dan even contact op met de sponsorcommissie : sponsorcie@alterno-apeldoorn.nl. Zij kunnen je alles vertellen omtrent de voorwaarden om sponsor te kunnen worden.

(*)Kledingcommissie bestaat uit: Peter Bredenoort, Tonnie Nijhof, Claudia Cornelies, William van Luttinkhuizen, Richard van Rijn en wordt door Daniel van Bruggen vertegenwoordigd in het Bestuur.

Daniel van Bruggen, commerciële zaken.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 maart 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *