Bekertoernooi voorbij voor dames 1

,,In de buurt gebleven zonder uitzicht op de winst”, zo typeerde Wilfried Groothuis het 0-3 verlies van dames 1 in het nationale bekertoernooi tegen Set Up’65.

De ploeg uit Ootmarsum, met voormalig Alternospeelsters Luna en Daphne Broekhuis in de gelederen had tegen Alterno een relatief gemakkelijk avondje. Daphne: ,,Onwijs leuk om hier weer te spelen tegen al die meiden waarmee ik in dames 2 heb gezeten. Wel onwijs jammer dat er geen publiek bij mocht want ik weet zeker dat er veel mensen zouden zijn komen kijken.”

Waar zus Luna (17) het trainingsjack niet uit mocht doen, stond Daphne de gehele wedstrijd binnen de lijnen. Daarbij was ze ook nog eens aanvoerster. Ze was tevreden over de verrichtingen van haar nieuwe team: ,,Ik vond dat we de eerste set goed speelden. Daarna werd het bij ons te afwachtend, waardoor we, als we op voor kwamen, die voorsprong net zo gemakkelijk weer weggaven, waardoor Alterno steeds in de buurt kon blijven. Gelukkig konden ze het ons toch nooit echt moeilijk maken.”

Daphne Broekhuis (foto Rudy Biekart)

Trainer Wilfried Groothuis was het daar eigenlijk wel mee eens. De oefenmeester stuurde Rössler, Valenti, Schuitemaker, van der Weij, Zinnemers, de Bruin en libero Posthumus binnen de lijnen en wisselde geregeld Konink en Schaap voor Rössler en van der Weij. Het mocht allemaal niet baten. Lieten de Alternovrouwen zich in de eerste set (16-25) de kaas op alle fronten van het brood eten, in de tweede en derde set wisten de Groenen de Gelen net iets langer te achtervolgen. Spannend werd het echter nooit, want waar de foutenlast aan Alternokant te hoog was, speelde de Twentse vrouwen net iets te scherp en agressief om echt in de problemen te komen.

De 150 viewers via de livestream zagen een Alterno dat tegen de rode lantaarndrager van de eredivisie van tijd tot tijd aardig partij gaf, maar door eigen fouten en misverstanden nimmer aanspraak maakte op een volgende ronde in het nationale bekertoernooi.

Klik HIER om de wedstrijd nog een keer terug te kijken verzorgd door Wim Burghout.

JM

Luna Broekhuis (foto Rudy Biekart)
Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 januari 2022 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *