Beach- of zaaltechniek

Zaterdag 21 september Alterno vs Voltena. Tja, ken je dat gevoel. Je doet als zaalspeler mee met een toernooi in het beachcircuit. Leuk even een keer lekker op het zand spelen. Je speelt de eerste bal, met al je goede bedoelingen met je ZAALtechniek bovenhands en je wordt afgefloten. “He? Hoe dan?” “Tja meisje, beachvolleybal is echt een andere sport….” Helaas keus maken om dan maar onderhands te gaan setten zodat je je aanpast aan de ‘andere’ sport.

Tja, ken je dat gevoel. Je speelt topdivisie en je tegenstander heeft een fantastische beachtechniek. Bal doorlaten zakken tot onder je ellebogen, 2 seconden vasthouden en dan spelverdelen. “Hé scheids,  dat is geen zaaltechniek! Zij moeten zich ook aanpassen!”

Nee hoor andersom geldt het blijkbaar niet. Wij hanteren in de topdivisie dezelfde regels als in de eredivisie en zelfs daar is het geen techniek.

Nou scheidsrechters en jury! Bedankt! Vooral voor deze competitievervalsing in de eerste wedstrijd van het seizoen! Wat gaat er dan nu gebeuren? Gaat dit in de volgende wedstrijden wel afgefloten worden, zodat het een probleem van Voltena blijft en dat zij zich aanpassen aan de ZAALtechniek of blijven we dit goedkeuren zodat andere teams hier ook onder gaan lijden! Dat betekent dus dat wij, Alterno dames 2 hele grote pech hebben gehad dat wij Voltena als eerste tegen zijn gekomen?! Laat dat dan maar zo zijn, dat nemen wij voor lief, als onze geliefde ZAALsport maar met de ZAALtechniek gespeeld wordt.

Of wij met de juiste techniek uiteindelijk wel gewonnen hadden, weet ik niet. Voltena is een team met een fantastische verdediging. Je moet heel veel geduld hebben en minimaal 5x slaan om een punt te maken en meestal maak je dan zelf al fouten. Dat doet Voltena echt heel goed.

Winnen in de eerste wedstrijd is leuk, maar geen must voor ons. Wij willen beter worden met de jonge meiden die we nu in ons team hebben. Gisteren al veel frustraties moeten overwinnen, dat hebben we met vlagen goed gedaan. Passend hadden we aardig onder controle en ook aanvallend hebben we mooie dingen gedaan.

We hebben weer oefenstof voor de training en zullen daar deze week weer mee aan de slag gaan, zodat we volgende week weer lekker kunnen spelen tegen een team dan goed ZAALvolleybal speelt. VCN uit Capelle aan den IJssel is dan onze tegenstander. Hier zullen we zelf weer flink aan de bak moeten. Dat is alleen maar goed, maar vooral heel fijn dat dit zonder frustratie over techniek kan. Hopelijk kunnen we dan wel meer rust bewaren en omzetten in mooi, eigen Alterno volleybal.

Tot volgende week. Groetjes dames 2.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 23 september 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie