AVA –Nieuws!

De Alterno Volleybal Academie is terug. Op 21 november is de eerste training. Alle jeugd van 10 tot 18jaar is welkom, ongeacht het team waarin je speelt. Dus als je het leuk vindt om naast de trainingen met je team extra te trainen op zondag, dan lees je hieronder hoe je je kunt aanmelden. 

De trainingen worden op zondag aangeboden, in drie leeftijdsgroepen, namelijk:

·         Mini’s: 10-12 jaar 

·         Junioren: 12-14/15 jaar 

·         Aspiranten: 16-18 jaar 

Wijzigingen t.o.v. vorig jaar

Dit jaar zal de opzet van Ava iets anders zijn dan vorig jaar. Ten opzichte van vorig jaar zullen er vijf belangrijke wijzigingen zijn als het gaat om de activiteiten namens Ava:

–          De groepen van de junioren en de aspiranten zullen ingedeeld worden in twee niveaugroepen: de beginners en de gevorderden. Zo proberen we iedereen meer op zijn eigen niveau te laten trainen.

–          De 9 trainingen van de junioren en aspiranten worden verdeeld in blokken van twee trainingen waarbij de focus ligt op een specifiek onderdeel van volleybal. We hebben gekozen voor de thema’s: 

1.       Bovenhands/spelverdelen

2.       Passen/serveren

3.       Aanval/blokkeren

4.       Verdedigen/rallyspel

Per thema zijn assistenten gezocht die hierbij passen. Huidige spelers/speelsters van dames 1  en 2 en heren 1 en 2 of oud spelers/speelsters  zijn bereid gevonden om hun kennis en ervaring te delen met de jeugdspelers/-speelsters. De eerste en laatste trainingen zullen in het teken staan van het opstarten en het afsluiten van het jaar. De zeven trainingen die hiertussen gepland zijn, zullen dus thematisch zijn.

–          Ook leden van andere verenigingen zijn welkom om te komen trainen op zondag.

–          Ava verzorgt naast de zondagtrainingen ook instroomtrainingen op de vrijdagen voor kinderen die net gestart zijn met volleybal.

–          Wilfried Groothuis, trainer van dames 1, zal namens Ava, trainers op gaan leiden tijdens de Ava trainersschool. 

Hoofdtrainers

De hoofdtrainers die bereid zijn gevonden om de drie leeftijdsgroepen dit seizoen te begeleiden zijn:

Mini’s: Marloes Zinnemers en Isa Jonker

Junioren: Loïs Valenti

Aspiranten: Monique van Loon

Kosten 

Als lid van Alterno betaal je voor de Ava-trainingen € 75,- per jaar. Daarvoor kun je negen keer trainen. Bij dit bedrag is een trainingsshirt inbegrepen en verder de kosten van de zaal, materiaal en een vergoeding voor de trainers. Als je geen lid bent van Alterno, kun je je ook aanmelden maar dan zijn de kosten €90,- per jaar. Dus mocht je iemand weten, die lid is van een andere club en graag extra wil trainen dan kan diegene zich ook aanmelden.

Aanmelden 

Wil je mee doen? Mail dan direct je naam, leeftijd en team naar ava@alterno-apeldoorn.nl, ter attentie van Suzanne Klumper-Roelofs en Paul Weterkamp. Zij gaan de AVA ook dit jaar coördineren, in nauwe samenwerking met de mini-, jeugd- en senioren TC. Je kunt je aanmelden tot en met 9 november. Daarna kun je je alleen nog aanmelden als er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

klik hier voor het trainingsrooster

Sportieve groet namens de AVA-groep, 

Paul Weterkamp en Suzanne Klumper-Roelofs

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 2 november 2021 door Peter Bredenoort
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Hallo, ik zou me graag willen inschrijven maar ik heb eerst een vraagje. Mag je ook een lange broek dragen ipv een korte broek? Ik mag namelijk niet zulke broekjes aan doen.
    Ik hoor het graag!
    Groetjes Roaa Aean