Apollo op bezoek

Zaterdagmiddag, Alterno-Apollo staat op het programma. Deze tegenstander staat eigenlijk altijd wel garant voor een lekkere pot volleybal. De start is matig en we komen moeilijk in ons spel. Als halverwege de service gaat lopen en we onze tegenstander onder druk zetten begint het een spelletje te worden. Moeizaam zeg maar zeer moeizaam maar met goed spel pakken we in een spannende slotfase na een inhaalrace met 27-25 de eerste set. Dat dit de voorbode voor de winnende en verliezende speelhelft zou zijn blijkt later…….

Set 2, een compleet omgekeerd verhaal, de service loopt niet lekker en we kunnen geen druk zetten…. 15-25 verloren. Maar dan set 3, we spelen weer met de zon en de wind in de rug en geven de tegenstander nu ook het gevoel dat zij nu aan de verliezende speelhelft spelen… 25-13 winst. U begrijpt, hoe leg je dit uit aan diegene die geen plaatsje meer konden bemachtigen op de tribune en afhankelijk zijn van dit verslag.

Set 4 moet nu dus wel naar Apollo gaan volgens de wet van deze wedstrijd. (ondertussen horen we al dat heren klaar is en met 0-3 het kampioenschap heeft gehaald!) even nog terug, volgens het verloop wordt dit dus een 5 setter en diegene die aan de goede kant eindigt wint de pot. Set 4 wordt 16-25 en we gaan tossen. Onze tegenstander wint de toss en kiest voor starten aan de winnende kant…. U raad het al, dat gaf ons vleugels en de winst! 15-12. En ja als je echt wilt tellen is de uitslag 3-2 voor Alterno met de volgende puntenverdeling: Alterno 98 en Apollo 100.

Op 25 april is de final 4 met de landstitel als inzet in Mill bij gastgevers Apollo. Toch wel bijzonder dat we de laatste jaren een vaste waarde zijn bij de strijd om de landstitel, misschien dit jaar wel weer een stunt????? In ieder geval zijn we trots op onze club die komend jaar met 3 teams in de ere divisie gaat uitkomen! Hup groen, voor dames / heren / zitters en zitsters / belooft dit wel een bijzonder seizoen te worden. Wellicht kunnen we volgende week al meer vertellen over de samenstelling van volgend jaar!

Met sportieve groet,

Anton Schäffer

Trainer/speler/coach Zitvolleybal

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 22 maart 2015 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *