Apeldoorn Volleybalstad een blijvertje?

Meer dan 30 seniorenteams, waaronder de meeste teams van Alterno en Dynamo, hebben vandaag deelgenomen aan het eerste Apeldoorn Volleybalstad Voorbereidingstoernooi. Een meerkamp voor 3e divisieteams en lager. Het toernooi is een gezamenlijk initiatief van Alterno, Dynamo en de Nevobo, als side-event en promotie voor het aanstaande Europese kampioenschap volleybal voor mannen, dat op 21 en 23 september ook Apeldoorn aandoet. Om meer aandacht te geven aan het EK en het volleybal in het algemeen te promoten werd binnen redelijk korte termijn dit voorbereidingstoernooi uit de grond gestampt.

Volgende week volgt de jeugd en dan zullen bijna 40 teams van Alterno en Dynamo, maar ook andere verenigingen uit Apeldoorn de krachten gaan meten. Het geheel wordt dan afgesloten met een gezellige feestavond.

Volgens Rob van den Dool, één van de initiatiefnemers, is het de bedoeling er een jaarlijks terugkerend gebeuren van te maken:”We hebben alle Apeldoornse teams uitgenodigd dit jaar en gezien dat er ook nog een paar teams die niet bij Dynamo of Alterno horen, meedoen. Volgend jaar willen we deze groep verder uitbreiden. De wedstrijden worden afgewerkt in de Alternohal en het Omnisport en volgende week komt daar ook nog de Matenhal bij. Er is dus zeker bij de senioren nog ruimte voor meer.” 

Vandaag werd er in ieder geval gestreden voor ieder punt en de meeste teams waren dan goed aan elkaar gewaagd. Soms nog wat onwennig, maar op andere momenten bleken teams toch ook al aardig op elkaar ingespeeld..

Na afloop was er voor iedereen prijs want alle spelers ontvingen een voucher voor 50% korting op een ticket voor de Ek-wedstrijden die eind september gespeeld worden in Apeldoorn!

JM.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 8 september 2019 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *