Anticlimax op kampioensfeestje JA3

Zaterdag 22 april had het moeten gebeuren: op de laatste speeldag zou JA3 kampioen worden door hun laatste wedstrijd (tegen de hekkensluiter Excelsior) te winnen. De cijfers zouden onbelangrijk zijn, 3 punten waren genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. De taart was al aangeschaft, de hele week was er naar uitgekeken, en de stemming zat er na de laatste training goed in.

Totdat we 2 uur voor de wedstrijd een telefoontje kregen van de tegenstanders: ze zouden niet komen. Ze kregen te weinig spelers bij elkaar en zouden dus niet afreizen naar Apeldoorn. Verwarring alom. Hoefden wij nu niet te spelen? Was dit een reguliere 4-0 overwinning of zou de wedstrijd opnieuw moeten worden vastgesteld? We wisten het niet, en ook de jeugdcommissie en de wedstrijdcoördinator konden geen uitsluitsel geven. Daarom besloten we maar om, ook al wisten we dat de tegenstanders niet zouden komen, zelf toch op tijd speelklaar te staan in de hal. Maar inderdaad: geen tegenstanders te bekennen. Wat een feestje voor het hele team had moeten worden, een klapper in de laatste wedstrijd, liep uit op een anticlimax.

Het veld was leeg dus we hebben maar een potje 4 tegen 4 (eigenlijk 5 met de coach erbij) gespeeld, en de taart daarna in de kantine, plus de teamschotel namens de club, hebben we ons goed laten smaken, maar toch was het allemaal niet wat we graag hadden gezien. De meest gehoorde mening over het vervolg was dat de Nevobo de wedstrijd waarschijnlijk wel opnieuw zou vaststellen, aangezien onze directe concurrent Boemerang vandaag wel over ons heen zou gaan in hun wedstrijd tegen de nummer een-na-laatst. En dan moesten wij dus nog maar bewijzen dat we kampioen waren, maar dat zou dan een wedstrijdje worden op een onmogelijk tijdstip en hoogstwaarschijnlijk zonder publiek, in plaats van in een goed gevulde hal zoals zaterdag.

Wie schetst onze verbazing toen een dag later op onze Whatsapp groep ineens het bericht verscheen dat Boemerang hun laatste wedstrijd had verloren! Tegen de nummer een-na-laatst!! En inderdaad, op de Nevobo app stond de uitslag 3-1 in het nadeel van Boemerang! Ze waren dus NIET over ons heen gegaan en kunnen ons NIET meer inhalen. Onze laatste wedstrijd is dus ineens onbelangrijk geworden en die hoeven we dan ook hoogstwaarschijnlijk niet meer te spelen. We zijn kampioen, en de taart was dus volkomen terecht!

( Maar toch heeft Excelsior ons feestje aardig verpest en daar worden ze alsnog voor bedankt. Not! )

Het gehele kampioensteam van JA3 (volgend jaar Heren X)

Lex Wassenberg

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 24 april 2017 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Prima prestatie van de jongens om met nog 1 wedstrijd te gaan toch al kampioen te zijn. Jammer dat er geen kampioenswedstrijd gespeeld kon worden, maar dat maakt de prestatie niet minder groot! Succes volgend jaar bij de mannen!