Amstel Live en de gevolgen: 2 tegen…. de rest.

Donderdagmiddag. Een appje van het Alterno Dames 7. ‘als ik morgen in de wedstrijd 4 sets moet spelen, kom ik vanavond niet trainen’. Hé, denk ik??? Wedstrijd morgenavond?? Die is toch verplaatst. Dus ik nog even een appje terug ‘de wedstrijd van morgen is verplaatst’. 

Maar niets blijkt minder waar. De tegenstander kon helaas niet op de aangegeven data om de wedstrijd te verplaatsen. Maar wat doe je dan als bijna het hele team naar Amstel Live is en er nog maar 2 speelsters beschikbaar zijn. De keuze was niet zo moeilijk, want niet spelen betekent 5 punten in mindering op ons toch al lage saldo; zij winst en Alterno ook nog een boete. Met behulp van Dames 6 (Esther, Anna en Floor) en MA1 (Noah en Seline) staan we er dan toch, met Inge en Marrit van ons eigen team, dames 7. Posities moeten herverdeeld worden, afspraken maken en bovenal kennismaken. We kennen elkaar deels, dus dat zegt al genoeg over hoe het samenspel daarna ging. Een gelegenheidsteam, mag je stellen.

Maar al met al ging het boven verwachting. Aan het net is het afstemmen met de setups, maar met een beetje flexibiliteit gaat het prima. In het achterveld is het spel toch lastiger, omdat 3 teams ineen ook alle 3 hun eigen afspraken hebben. En gewoonten krijg je er maar zo niet uit.

We hebben verloren en dat geeft niets. We hebben ons kranig geweerd en dreigden bijna nog een puntje te pakken.

Ik wil de dames van D6 en MA1 hartelijk bedanken dat zij met ons mee wilden spelen. We hebben alles gegeven, verrassende dingen laten zien en ook genoten van het zoeken naar opstellingen en hoe snel je toch kunt wennen aan een ander spelletje. Of zoals ik wel vaker zeg: alles is oplosbaar.

Nogmaals dank namens dames 7 en de coaches Leon en Monique

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 20 januari 2020 door Jos Mulder
Share Button

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *